ANTWERP PRIDE

Lees hier alles over Antwerp Pride.

 1. Antwerpen verliest met Will Ferdy opníeuw een LGBTQIA+-icoon: “Hij had de ballen aan zijn lijf om al in de jaren 70 op te komen voor wie hij was”
  ANTWERPEN

  Antwerpen verliest met Will Ferdy opníeuw een LG­BTQIA+-icoon: “Hij had de ballen aan zijn lijf om al in de jaren 70 op te komen voor wie hij was”

  Antwerpen is opnieuw een icoon kwijt uit de LGBTQIA+-gemeenschap, een pionier. Nadat recent afscheid werd genomen van Paul Rademakers (102) en Nicole (van Hugo) Josy (76), die zich ook actief inzette voor de gemeenschap, is nu ook zanger Will Ferdy (95) overleden. “Hij wilde nooit bewust een icoon worden voor onze community, maar hij is dat wel geworden. En hij heeft het pad geëffend voor iedereen die na hem gekomen is.”
 2. Bart Abeel niet langer voorzitter van Antwerp Pride: “Ik blik met dankbaarheid en trots terug op wat we in Antwerpen verwezenlijkt hebben”
  ANTWERP PRIDE

  Bart Abeel niet langer voorzitter van Antwerp Pride: “Ik blik met dankbaar­heid en trots terug op wat we in Antwerpen verwezen­lijkt hebben”

  Vijftien jaar lang stond Bart Abeel aan het roer van Antwerp Pride, maar nu zet hij een stap opzij. Hij geeft de fakkel als voorzitter van het meest inclusieve en kleurrijke festival van de stad door aan Geert van Praet. Wel zal Abeel achter de schermen nog actief blijven bij Pride. “Ik blik met heel veel plezier, dankbaarheid en trots terug op alles wat we in Antwerpen verwezenlijkt hebben.”
 1. Antwerp Pride 2022 zit erop: 180.000 bezoekers bezochten vijf dagen lang ‘Queertopia’
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride 2022 zit erop: 180.000 bezoekers bezochten vijf dagen lang ‘Queertopia’

  Met het geestige concert van Johnny ‘Mr. Eurovision’ Logan zit Antwerp Pride er na vijf historische dagen definitief op. Zo'n tienduizend mensen die nog niet waren uitgefeest, kwamen de Pride uitwuiven zondagmiddag. Over de hele vijfdaagse mocht het festival 180.000 - een absoluut record - bezoekers ontvangen. “Hopelijk worden onze waarden het hele jaar door gedragen en niet enkel deze vijf dagen.”
 2. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.
 1. Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”
  ANTWERP PRIDE

  Stadsbe­stuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

  Antwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan met een spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof - en een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.
 2. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.
 3. Organisator Bart Abeel blikt vooruit op wat de meest imposante Pride óóit moet worden: “Heel de stad is Pride, niet Gay Pride, maar Antwerp Pride”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Organisa­tor Bart Abeel blikt vooruit op wat de meest imposante Pride óóit moet worden: “Heel de stad is Pride, niet Gay Pride, maar Antwerp Pride”

  ‘Utopia’ wordt in Antwerpen voor één week omgedoopt tot ‘Queertopia’. Of hoe de wereld er in de toekomst idealiter moet uitzien volgens de vele diverse gezichten achter Antwerp Pride. Organisator Bart Abeel blikt vooruit op wat nú al een historische editie is. “We verwachten niet dat iedereen langs de zijlijn komt applaudisseren, maar het is aan ons om iedereen te overtuigen dat we de samenleving rijker en liefdevoller willen maken.”