Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi. © BELGA

Antwerps stadsbestuur trekt stekker uit LGU, Sihame El Kaouakibi schrijft open brief: “Pats en het werd donker”

AntwerpenZonet heeft Sihame El Kaouakibi een open brief op Instagram geplaatst. Daarin reageert ze op de beslissing van de stad om de samenwerking met dansvzw Let’s Go Urban op te zeggen. “Moe, machteloos en bedroefd, sluit ik de deur achter me”, schrijft ze. “Een deur die openstond voor vele Antwerpse jongeren, die hen toegang en perspectief gaf naar een mooie en ambitieuze toekomst.” 

 1. “Ik heb 62 paar sneakers: dat is niet zo veel, toch?” Antwerpen, het paradijs voor sneakeraddicts: bij deze acht winkels vind je je hipste paar sneakers (+ interview met een sneakeraddict)
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Ik heb 62 paar sneakers: dat is niet zo veel, toch?” Antwerpen, het paradijs voor sneakerad­dicts: bij deze acht winkels vind je je hipste paar sneakers (+ interview met een sneakerad­dict)

  Is Antwerpen het paradijs voor sneakerliefhebbers? Als je over de Meir wandelt, zou je zeggen van wel. Om de zoveel meter kom je er een sneakerwinkel tegen, gekenmerkt door de lange rij wachtenden, dromend van een nieuw paar hippe schoenen. Voor wie zelf maar niet genoeg krijgt van de sneakergekte, lijsten wij de acht leukste sneakerwinkels op in Antwerpen. Maar eerst: een interview met een echte sneakeraddict. “Sommige sneakers maken je outfit echt áf.”
 2. Vlaams Parlement wil controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi en vraagt juridisch advies: “Ik wil niet dat ze naar de arbeidsrechtbank kan stappen”

  Vlaams Parlement wil contro­learts sturen naar Sihame El Kaouakibi en vraagt juridisch advies: “Ik wil niet dat ze naar de arbeids­recht­bank kan stappen”

  Het Vlaams Parlement laat onderzoeken of het kan optreden tegen Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. Die is al meer dan een half jaar ziek, maar ontvangt nog elke maand zowat haar volledige loon. Het parlement bekijkt nu of het een controlearts kan sturen. “Maar daarvoor wil ik eerst een onderbouwd juridisch advies”, aldus Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA). “We mogen geen fouten maken, waardoor El Kaouakibi naar de arbeidsrechtbank zou kunnen stappen.”