Het huis is een art-decowoning uit 1945. De bewoonbare oppervlakte met het nieuwe deel in houtskelet erbij bedraagt 210 m².
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis is een art-decowoning uit 1945. De bewoonbare oppervlakte met het nieuwe deel in houtskelet erbij bedraagt 210 m². © Maarten De Bouw

Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezuinige woonst: “Er is overal een pak denkwerk aan voorafgegaan”

Tijdens de verbouwing van hun rijwoning in Kluisbergen creëerden Valerie en Alexander een zee van licht en ruimte, wat hen toeliet om bij de inrichting nadrukkelijk donkere, warme materialen te gebruiken. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om in je eigen woning zo veel mogelijk licht binnen te brengen.

2 reacties

 • Marianne Van den Lemmer

  6 dagen geleden
  Mooie gedachten, Guy Vanzeir. Toen ik jong was (de zestiger jaren) waren er nog oude stallingen met koeien, waarbij op de ramen een schimmel groeide die de vliegen doodde. Een paar jaar later gingen wetenschappers ernaar op zoek, maar ze waren te laat. Al de boerderijtjes waren al 'gerenoveerd, en de stallen ook, of ze waren afgebroken. De schimmel is verdwenen. Er hadden misschien fantastische insecticides uit kunnen gemaakt worden.
 • vanzeir guy

  2 weken geleden
  Mooi voor de bewoners van dit huis, maar in tijden van doorgedreven renovaties zijn er ook verliezers, nl vogels en vleermuizen. Milieubewuste mensen voorzien uit eigen beweging soms gierzwaluw-, huismussen of vleermuizen nestkasten, dit zou echter een verplichting moeten worden. Deze en andere ecologische richtlijnen zouden verplicht in de studierichting 'architectuur' moeten zitten, anders gaat de stadsnatuur het zeer zwaar te verduren krijgen.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"