AFP
Volledig scherm
© AFP

Elisa Balsamo houdt Marianne Vos van vierde wereldtitel, Lotte Kopecky (16de) komt tekort in de sprint

WK wielrennenElisa Balsamo heeft zich tot wereldkampioene wielrennen gekroond. De Italiaanse was na een sprint van een uitgedund peloton de betere van Marianne Vos die op een zucht van haar vierde wereldtitel strandde. Niewiadoma werd derde. Vas was vierde en werd de eerste belofte. Lotte Kopecky viel uit de top tien. Eerder op de dag was er bij de junioren de zege van de Britse Zoe Bäckstedt op het WK wielrennen.

30 reacties

 • patrick isenborghs

  2 maanden geleden
  eric reynebeau vos is de vos niet meer van 10 jaar geleden man want dan stond niemand op de foto .Ze is trouwens nog al geklopt geweest in grote wedstrijden .Als je met de 5 beste rensters op de wereld aan de start staat van een WK dan gok je niet op een sprintoverwinning dan maakt je de koers hard en geef je iemand een vrijgeleide om de klus te klaren .
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Beste Isenborghs jij moet de luchtbeelden van de sprint nog eens bekijken. Vos wordt zeker niet "afgezet" moet het gans alleen doen vanop 500 m van de meet.
 • Linda D'Haese

  2 maanden geleden
  Toont nog maar eens aan als ge met teveel goede rensters zonder water dragers een ploeg maakt dat het moeilijk word om wereldkampioen te worden denken allemaal in de eerste plaats aan zich zelf kan ook morgen gebeuren bij de mannen
 • Cedric Gobert

  2 maanden geleden
  Als je ziet hoe ze bij NL elkaar in de vernieling rijden ipv de laatste 5-10km gwn met zen allen tempo te maken om Vos te piloteren.. Of door te rijden als ze met 15 weg waren waar Vos ook bij was, nee, laat alles terugkomen om dan een Spaanse te laten rijden en dan toch weer op kop te moeten rijden.. Als je dan ziet wat Longo Borghini allemaal in haar eentje deed voor Italië, was bij elke deftige aanval gewoon mee en trok dan nog eens de spurt aan voor Balsamo ook, beste vrouw in koers.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Een Nederlandse ploeg met 8 rensters die stuk voor stuk zelf wereldkampioen konden worden. En net zoals op de OS de mist in gegaan. Met zo een ploeg moet je de koers in handen nemen en zelf hard maken. Maar dat lukt niet als iedereen winstkansen heeft.
 1. Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”
  PREMIUM
  WK wielrennen
  1

  Hugo Camps voorspelt een volksfeest zondag: “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers”

  Na het voorspel, zondag het moment suprême van het WK wielrennen in ons land. De voorbije week heeft nog maar eens getoond dat onze volksaard gekleurd is door de fiets, zo merkt Hugo Camps op. En dat het WK geloof met zich meebrengt. Maar bovenal zag onze columnist weer eens hoe mooi België wel is. “Ik kan het niet helpen, maar ik hou van dit land. En van de koers.”
 2. Groot volksfeest langs WK-parcours in Leuven: Wijnpershelling werd al even na de middag afgesloten
  Play
  13

  Groot volksfeest langs WK-par­cours in Leuven: Wijnpers­hel­ling werd al even na de middag afgesloten

  Langs het WK-parcours in Leuven heeft zich een groot feest voltrokken. De Wijnpershelling, een van de belangrijkste hellingen in Leuven tijdens het WK wielrennen, moest zelfs worden afgesloten. Er konden geen extra supporters meer bij. Dat liet de lokale politie van Leuven weten. Ook op andere plekken van de stad, zoals het Ladeuzeplein en de Keizersberg, stroomde het volk massaal toe.