Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Lukaku trots op 100 caps, maar ‘Big Rom’ wil nu vooral prijzen pakken: “We hebben al mooie dingen bereikt, maar nog niet de absolute top”

Rode DuivelsZondag Romdag. Eén nacht voor zijn 100ste cap als Rode Duivel is van berusting nog hoegenaamd geen sprake bij Romelu Lukaku (28). “Mijn moment zal nog komen. En snel.” ‘Big Rom’ over zijn straffe mijlpaal en het verlangen naar zilverwerk.

18 reacties

 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Tornooi winnen ...prijzen pakken ..blijft maar verder dromen ...🙄...! Goeie scorende spits tegen kleine landen
 • Wilfried Vanden Berg

  3 maanden geleden
  Een grote mond opzetten dat doet hij graag. Maar echt voetballen kan hij niet . Moet het balletje op de voet krijgen , anders vingertje omhoog om anderen de schuld te geven . Tijdens het WK is hij afgegaan als een gieter .
 • Luc Hermans

  3 maanden geleden
  Zal nooit gebeuren, een toernooi winnen. Zolang de verdediging denken dat ze in de aanval moeten spelen. Verschaeren heeft mij anders wel verrast, was nooit fan van hem bij Anderlecht . Vanaeken te plat en te lui voor achter een aanval te lopen. Nu klappen ze van Vertonghen en Thielemans, maar hebben die wedstrijdritme? Martinez heeft altijd goed werk geleverd, de spelers op het veld hebben hem genekt op toernooien.
 • alfons moons

  3 maanden geleden
  @ ADL : de waarheid kwetst altijd ! Spits : top !
 • Albert de Lovendeghem

  3 maanden geleden
  @alfons moons, wat heeft zijn privé leven met voetbal te maken. Ik vraag toch ook niet aan u hoe je omgaat met je partner of ouders omdat je hier onzin uitkraamt.
 1. Degryse kritisch voor Rode Duivels en Martínez: “Elke keer we op een toernooi tegen een groot land spelen, haken we af”
  Play
  Rode Duivels
  20

  Degryse kritisch voor Rode Duivels en Martínez: “Elke keer we op een toernooi tegen een groot land spelen, haken we af”

  Of de Rode Duivels té kritisch beoordeeld worden, wilde presentator Maarten Breckx weten van Marc Degryse tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd België-Estland. Neen, vond Degryse, want hij merkte dat ook de spelers kritisch zijn voor hun eigen prestaties. “Kevin De Bruyne gaf aan dat-ie zelfs in Rusland meer verwacht had en de Nations League was toch een teleurstelling”, zei hij in de studio. “Ik vond die eerste helft tegen Frankrijk ook het beste wat we in vijf jaar gezien hebben, maar een wedstrijd duurt 90 à 95 minuten. Het kan niet zijn dat het verschil tussen de eerste en tweede helft zo groot is bij een ploeg die vijf grote toernooien op rij speelt. Dat is iets voor een ploeg die net komt kijken. Martínez blijft te veel hangen bij het positieve - we moeten leren uit de fouten en beter doen. Hij pakt er altijd mee uit dat we al drie jaar nummer één van de wereld zijn. Dan moeten we de lat toch hoog leggen?”
 1. Geen euforie in de studio na vijfde groot toernooi op rij: “Halve finale en finale. Dát is de opdracht”
  Play
  Rode Duivels
  45

  Geen euforie in de studio na vijfde groot toernooi op rij: “Halve finale en finale. Dát is de opdracht”

  Voor een vijfde keer op rij gaan de Rode Duivels naar een groot toernooi. Na al die jaren word je het wel gewoon, zo merken ook analisten Marc Degryse en Jan Mulder. Ook omdat het in een groep was met - alle respect - ‘maar’ Tsjechië en Wales als voornaamste concurrenten. “Weinig enthousiasme? (lacht) Dat komt een beetje door de tegenstander”, zegt Mulder. “België heeft een geweldige ploeg en wint altijd tegen zulke teams. Maar halve finales van EK’s en WK’s winnen ze nog niet. Dát is de opdracht van de Duivels. Om daar doorheen te breken.”
 2. En of u verlangt naar nieuwe gezichten: HLN-surfer zet Theate, De Ketelaere en Vanzeir in basiself
  Rode Duivels
  4

  En of u verlangt naar nieuwe gezichten: HLN-sur­fer zet Theate, De Ketelaere en Vanzeir in basiself

  En of de HLN-lezer uitkijkt naar nieuwe gezichten bij de Rode Duivels. 3.320 surfers brachten hun stem uit wie zíj vanavond aan de aftrap willen zien staan in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales. U kiest voor Casteels in doel en hoopt achteraan dat Theate zijn debuut mag maken. Dat geflankeerd door Vertonghen en Boyata. Op het middenveld de vertrouwde tandem De Bruyne-Witsel met als vleugelspelers T.Hazard en Saelemaekers - u beloont hem voor zijn gezwinde invalbeurt tegen Estland. In de voorlinie gooit u alle vertrouwde namen overboord. Geen Mertens, Benteke of Carrasco, wél De Ketelaere, Trossard en Vanzeir. De Ketelaere dus als ‘nummer 9', een positie waar bondscoach Martínez zijn twijfels over heeft.