BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Julian Alaphilippe wint derde Waalse Pijl, wereldkampioen remonteert Roglic in spektakel op Muur van Hoei

WielrennenJulian Alaphilippe heeft de Waalse Pijl gewonnen. De wereldkampioen was indrukwekkend op de Muur van Hoei, waar hij een eveneens sterke Primoz Roglic remonteerde. Recordhouder Alejandro Valverde werd derde. Op de erelijst volgt Alaphilippe Marc Hirschi op - de Zwitser startte net als z’n ploegmaat Tadej Pogacar niet na een positieve coronatest binnen UAE Emirates.

17 reacties

 • Bon Valkiers

  2 maanden geleden
  Er zijn er hier die blijkbaar niet veel van koers begrijpen. De Waalse Pijl wordt al jaren beslist in de laatste 500m van de laatste beklimming van de Muur van Hoei. De Alaphilippe's, Roglic's en Valverde's van deze wereld, die weten dat perfect en gebruiken hun specifieke capaciteiten daarvoor. Het is aan anderen om te proberen hier iets aan te doen en om vroeger aan te vallen. Zo kan je de ploegen van de favorieten onder druk zetten.
 • jacques philips

  2 maanden geleden
  Proficiat Julian hier was geen foto finish nodig
 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  De slimste winnen , op het werk is dat ook zo , eenen die werkt en den anderen doet niks en op het einde van de maand hebben ze evenveel.
 • dré. debont.

  2 maanden geleden
  Hij heeft toch 25 meter op kop gereden. De profiteur.
 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Proficiat Julian . @ Peeters wat moet Alaphilippe doen dan? Aan de kop van het peloton sleuren om het gat met de vluchters dicht te rijden? Van al wie top tien gereden heeft is er geen enkele die een meter kop gereden heeft voor de laatste beklimming van de muur van Hoei. Zo een aankomst vraagt hierom. En bij het moderne wielrennen heeft men kopmannen en knechten. Zoetemelk en Merckx ,ouwe koeien , 50 jaar geleden niet relevant meer in het hedendaagse wielrennen.