Bart Kerremans & Donald Trump
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Kerremans & Donald Trump © AFP

Wat als Trump na nederlaag gewoon blijft zitten? Dit is hoe de juridische strijd er zou uitzien

Twee dagen na de Amerikaanse verkiezingen is nog steeds niet duidelijk of straks opnieuw de 45ste dan wel de 46ste president zijn intrek neemt in het Witte Huis. Naast een hertelling van de stemmen wordt een juridische strijd verwacht. Maar wat als die rechtszaken aanslepen, blijft Donald Trump dan gewoon op post? “Eén ding is zeker: het mandaat van de huidige president loopt af op 20 januari”, zegt Amerika-kenner Bart Kerremans (KU Leuven).

38 reacties

 • bernard deplacie

  10 maanden geleden
  Persoonlijk staat Trump er slecht voor..  meer failliet dan rijk. Alles is in handen van banken en schuldeisers. 
 • Marco Di Scarpa

  10 maanden geleden
  Trump maakt van de VS een bananenrepubliek. Nog een beetje en hij doet een staatsgreep. Deze man kent geen greintje wellevendheid.
 • Mia Boets

  10 maanden geleden
  Wat een soep en het einde niet in zicht en wanneer einduitslag?????
 • Andy Van de Velde

  10 maanden geleden
  Dan zullen ze hem eruit moeten halen met een dwangbuis.
 • Willy Scholaart

  10 maanden geleden
  Al wat links is roept het luidste dat de democratie moet gevolgd worden zolang het maar volledig in hun kraam past, ik ben geen Trump aanhager maar wat in Amerika gebeurd is toch niet normaal, en onze Belgische politiekers zouden beter zeer stilletjes zwijgen en dat ze dan nog een De Gucht vragen in de afspraak op vrijdag die ook niet onbesproken is vind ik het er helemaal over.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.