AP
Volledig scherm
© AP

Trump start rechtszaak in Nevada: “10.000 mensen die stem uitbrachten wonen daar niet meer”

Het campagneteam van president Donald Trump spant een rechtszaak aan in de staat Nevada vanwege vermeende verkiezingsfraude. Volgens Fox News claimen de Republikeinen dat zeker 10.000 mensen die in de staat hun stem uitbrachten niet meer in Nevada wonen. Het nieuws zal officieel aangekondigd worden op een persconferentie in Las Vegas. 

16 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  11 maanden geleden
  Ons kiessysteem is er ook een uit de middeleeuwen. Wij Vlamingen zijn ondervertegenwoordigd in het parlement omdat een Vlaamse stem maar de helft waard is van de van een Waalse. Word wakker mensen, hier moet ook iets veranderen. En wat Amerika betreft : dat ze nu ook maar een stoppen met hun verwijzing naar God in alle speeches die ze doen. Dat is dus ook middeleeuws.
 • Bob De Visser

  11 maanden geleden
  Het is zo eenvoudig om te zeggen dat al de aantijgingen van fraude gelogen of verzonnen zijn . Maar wat  als het wel waar is ? Gaat pers en media , die toch ongenadig  blijven inhakken op Trump , zich dan verontschuldigen ?
 • Christine Laevers

  11 maanden geleden
  Ik heb zoveel geleerd de laatste dagen over het kiessysteem in de verschillende staten van de VS. Voor ons Europeanen is het onbegrijpelijk. Pogingen om het systeem op te frissen mislukten in het verleden. De grondwet is heilig. Sommige systemen zijn nog van de tijd van de postkoetsen. Meer en meer republikeinse politici geven signalen aan Trump om op te houden.
 • Lucien Raes

  11 maanden geleden
  Wie er uiteindelijk ook wint, het kwaad is geschied. Amerika gaat veel wereldmacht verliezen e dat kan andere machten op verkeerde gedachten brengen.
 • karin verwimp

  11 maanden geleden
  Man wa ne zever. Plus, hoe denkt die dat te bewijzen? Stemmen gebeurd anoniem en is er niet verplicht en niet iedereen gaat ook stemmen. Er gaan dus nooit evenveel of meer stemmen zijn dan inwoners tenzij er fraude is gepleegd door een wel hele grote idioot.
 1. Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank
  PREMIUM
  2

  Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank

  Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.