Trump-supporter die betoogt tegen de telling van vervalste stemmen in Pennsylvania
Volledig scherm
PREMIUM
Trump-supporter die betoogt tegen de telling van vervalste stemmen in Pennsylvania © AFP

FACTCHECK. Nee, Amerikanen konden niet meer dan één keer stemmen. En nee, Trump-kiezers kregen geen foute stiften

Ze zijn niet meer te tellen, de beweringen over verkiezingsfraude in de VS die de ronde doen op sociale media of al tot rechtszaken hebben geleid. Maar een overtuigend bewijs van doelbewust bedrog op zo'n grote schaal dat het de uitslag zou kunnen beïnvloeden, is er tot nu toe niet. Wij factcheckten enkele van de opvallendste — en ontdekten dat de traagheid van de tellingen ook aan de Republikeinen zelf ligt. 

60 reacties

 • Diane Bernaerts

  5 maanden geleden
  William Bulcke: niet waar! De Democraten behouden hun meerderheid in het Huis!
 • Diane Bernaerts

  5 maanden geleden
  Als de Democrats echt gefraudeerd zouden hebben, waarom hebben ze dan niet gesjoemeld om een meerderheid in de Senaat te halen?
 • Ingrid Charlier

  5 maanden geleden
  Hij is blijkbaar vergeten op welke manier hij 4 jaar geleden president geworden is. Slechte verliezer.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  5 maanden geleden
  Factcheck ? Is een subjectief woord he. Alles hangt af van wie die uitvoert. Fake news of factcheck ? 4 jaar geleden kwamen de democraten af met het waanzinnige verhaal dat de Russen de verkiezingen hadden vervalst ! Van flauwe kul gesproken maar dat Trump nu nog zo veel stemmen haalt is voor velen  een complete verrassing. Hoe die man gedurende 4 jaar in de media onderuit is gehaald en toch nog zo veel stemmen haalt ? Vele amerikanen zijn dus niet in die val van de democrats getrapt. 
 • Paul Geerts

  5 maanden geleden
  Zegt de naam Richard Hopkins uit Erie, PA de auteur iets? De verklaring onder eed van deze medewerker van de USPS spreekt boekdelen.
 1. Langstzittende Republikeinse senator (87) en enkele partijgenoten vinden dat Joe Biden veiligheidsbriefings moet krijgen

  Langstzit­ten­de Republi­kein­se senator (87) en enkele partijgeno­ten vinden dat Joe Biden veilig­heids­brie­fings moet krijgen

  Zittend president Donald Trump weigert nog altijd zijn nederlaag toe te geven en ontzegt zo Joe Biden een aantal rechten die de Democraat als president-elect normaal wél heeft in de periode van machtsoverdracht. Biden krijgt bijvoorbeeld geen federale middelen, zoals een kantoorruimte, en mag de veiligheidsbriefings niet bijwonen. Bij de Republikeinse partij zijn er mensen die dat gevaarlijk vinden. Een van hen is Chuck Grassley (87) uit Iowa, de langstdienende Republikeinse senator.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren