Donald Trump tijdens een rally op Kenosha Regional Airport in Wisconsin op 2 november.
Volledig scherm
Donald Trump tijdens een rally op Kenosha Regional Airport in Wisconsin op 2 november. © AP

“Donald Trump plant nieuwe rally’s rond verkiezingsresultaat”

Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump wil blijven hameren op de stelling dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Trump overweegt om manifestaties te houden in de stijl van verkiezingsbijeenkomsten, berichten Amerikaanse media als Axios en CNN op basis van ingewijden. Ook worden mogelijk overlijdensberichten gepresenteerd van overleden kiezers in wiens naam volgens de Trump-campagne toch zou zijn gestemd.

87 reacties

 • Jean Vermote

  3 maanden geleden
  Iemand die haat en herhaaldelijk vals nieuws verspreid verdient niet beter dan zijn account te verliezen. Opgeruimd staat netjes en vrije meningsuiting moet ook zijn beperkingen hebben, anders krijg je rotzooi die soms kan leiden tot ongelooflijke toestanden.
 • Jörgen De Wit

  5 maanden geleden
  Jurgen Herbert, het speelt geen rol of het een republikein of een democraat bij de rechtbank een hertelling vraagt. Integendeel zelfs, als het verschil minder dan een procent is, is dat naar mening een normale gang van zaken. Het gaat er vooral over dat Trump als een enorme ventilator staat de blazen en roept dat er fraude is zonder bewijzen. In een democratie kom je eerst met bewijzen voor je zulke uitspraken doet.
 • Kees Huls

  5 maanden geleden
  Wij moeten de VS niet vergelijken met ons land. Per post stemmen lijkt ons raar maar wanneer in zo'n dunbevolkt land het dichtstbijzijnde stembureau 60 km weg kan zijn is het logisch dat poststemmen al heel lang gebeurt. Wij denken dat de VS voorop loopt in alles. Misschien in een paar steden maar het grootse deel is ontwikkelingsland. Internetbeschibaarheid heel erg laag, dus digitaal stemmen is ook geen optie.
 • Louis Heyens

  5 maanden geleden
  @ andy de wolf, uw repliek "er is een staat waar 350 000 onregelmatigheden zijn. van doden die gestemd hebben, mensen die meermaals gestemd hebben tot gewoon verdwenen brieven" Dat spreekt zichzelf tegen Hoe weet je van "verdwenen" brieven dat ze van overledenen waren? Het was een pro-Biden-staat, dat zoveel stemmen verdwenen, in wiens voordeel is dat? Je kan geen 3 miljoen stemmen doen verdwijnen om Trump te helpen ...
 • ivan de ridder

  5 maanden geleden
  Draait Trump louter om perceptie. Het gevoel laten spelen onder ZIJN stemmers dat de verkiezingen verkocht waren. Totaal tegenovergestelde aanpak in het Biden en Trump kamp. De ene wilt dat alle stemmen geteld worden, de Amerikaanse bevolking verzoenen, ... de andere demoniseert zijn oppositie en stelt dat als hij niet wint het systeem compleet frauduleus is. Waar is de democratie onder Trump?
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Waarom Republikeinse kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Waarom Republi­kein­se kiezers niet kunnen geloven dat Trump verloren heeft

  Hoewel Trump zijn beweringen van verkiezingsfraude niet kan hardmaken, blijven zijn supporters zich achter hún president scharen. Ongeveer de helft van alle Republikeinen die werden ondervraagd in een poll van Reuters/Ipsos zeggen dat Trump de echte winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is, en dat Biden enkel kon winnen dankzij grootschalige fraude. Nochtans blijven de bewijzen voor het tegendeel zich opstapelen. Maar door een groeiend wantrouwen in de media en de democratische instellingen, houden de Trump-fans voet bij stuk. “Verontrustend”, zeggen experts.
 1. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"

 2. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus