Volledig scherm
© Photo News

De allerlaatste peilingen: zo staan Donald Trump en Joe Biden er voor in de swingstaten

Met nog vier dagen te gaan voor de Amerikaanse verkiezingen komende dinsdag lopen stilaan ook de peilingen op hun einde. Honderden, zo niet duizenden, zijn er de afgelopen weken geweest, en de ene al geloofwaardiger dan de andere. Maar uiteindelijk zal de uitslag dinsdag slechts van een handvol staten afhangen, de zogenaamde swing states of strijdstaten. We overlopen de laatste stand van zaken in die staten: wie maakt de beste kans er te winnen en zo uiteindelijk het presidentschap binnen te halen?

10 reacties

 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  De USA is helemaal niet belangrijk voor ons. Beter naar de EU zelf kijken.
 • Erwin Van Roy

  3 maanden geleden
  als je vandaag kijkt naar iedere staat apart en je neemt daar de persoon die in de peilingen eerste staat als winnaar dan is de stand momenteel Trump 164 tegen Biden 332 en 2 staten waar het gelijk staat dus 29 kiesmannen nog te verdelen. 
 • carlo Laeremans

  3 maanden geleden
  ivan: in belgie kan een regering nog geen beleid voeren voor 11 miljoen mensen... en we zeuren over Amerika met zijn 400 miljoen mensen... wie roept er bij ons de block op het matje... niemand...
 • Maarten Nijs

  3 maanden geleden
  Peter Berg, droom verder. Trump doet er nog 4 jaar bij. De hele wereld is dat links gedoe kotsmoe aant worden. Let maar op bij onze verkiezingen volgende keer, dan komen de 7 verliezerkes niet meer aan de helft.
 • ivan de ridder

  3 maanden geleden
  Trump's rally's zijn toonvoorbeeld dat hij geen bal inzit met zijn volk. Hij moet zich kunnen omringen met ja-knikkers en het zo in beeld laten komen. Al zijn (ex-)medewerkers getuigen dat hij grandioos tekortschiet als leider. Er waren 5 crisismomenten tijdens zijn ambtstermijn. Hij heeft ELKE KEER gefaald en met zijn laksheid wat betreft covid honderduizenden Amerikanen de dood ingejaagd. WEG ermee.
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders: “Mogelijk moordonderzoek als zij niet had ingegrepen”

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders: “Mogelijk moordonder­zoek als zij niet had ingegrepen”

  In Orlando in de Amerikaanse staat Florida heeft een serveerster een elfjarige jongen gered die door zijn stiefvader en moeder zwaar mishandeld werd. Toen de familie haar restaurant bezocht, viel het de vrouw op dat het jongetje geen eten kreeg terwijl de rest van de familie wel zat te smullen. Ook zag ze dat hij schrammen en blauwe plekken had, waarna ze - achter de rug van ouders om - via een briefje aan het kind vroeg of hij hulp nodig had. Het jongetje knikte daarop ja, waarna ze de politie inschakelde.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw