Toppleiter Nina Van Eeckhaut
Volledig scherm
PREMIUM
Toppleiter Nina Van Eeckhaut © Kristof Ghyselinck

“Toen vader stierf, was het alsof er een bibliotheek afbrandde": Nina Van Eeckhaut is nu zelf toppleiter

“Pedoseksuelen die hun schuld blijven verschuiven, zoeken beter een andere advocaat.” Het is duidelijk: toppleiter Nina Van Eeckhaut (41) staat achter elke zaak die ze aanneemt. Nog voor ze zelf een toga had, ging de Gentse al in rechtszalen luisteren naar de pleidooien van haar vader, Piet Van Eeckhaut. “Hij was onnavolgbaar in zijn originele kijk op de dingen. Ik werk nog altijd met dictafoontjes en op sommige cassettes staat zijn bronzen stem.”

1 reactie

 • Jessica Scheurwegs

  5 maanden geleden
  Volledig eens met die uitspraak, ze zijn steeds "onschuldig".
 1. Jonge moordenaars, slot. Gillian Vandamme (17) sloeg bejaarde vrouw schedelbreuk en verkrachtte haar: “Ik wilde wel eens weten hoe dat voelde"
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, slot. Gillian Vandamme (17) sloeg bejaarde vrouw schedel­breuk en verkracht­te haar: “Ik wilde wel eens weten hoe dat voelde"

  “Eén van de gruwelijkste moorden die ik ooit heb gezien." De Brugse procureur is onder de indruk als hij op 7 januari 2013 buitenkomt uit de statige villa met zwembad in Ardooie. In de woonkamer ligt het zwaar toegetakelde lichaam van Maurisette Poiré (83). Uit de verhoren van dader Gillian Vandamme (17) blijkt dat de lijdensweg van het slachtoffer nog erger is geweest dan de speurders al dachten. Vandamme stak, sloeg en schopte de bejaarde vrouw een schedelbreuk. Hij trok haar kamerjas omhoog en verkrachtte haar. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 1. Jonge moordenaars, deel 4. ‘Hartsvriendinnen’ steken apothekersweduwe dood: “Als het over twee minuten niet gebeurd is, doe ík het”
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, deel 4. ‘Harts­vrien­din­nen’ steken apothekers­we­du­we dood: “Als het over twee minuten niet gebeurd is, doe ík het”

  Op een avond in 1999 trekken twee vriendinnen, Geertje en Nancy, naar het casino. Ze vergokken er 100.000 frank (2.500 euro), dan nog een zeer aanzienlijk bedrag. Wanneer Geertje de volgende ochtend haar laatste 30.000 frank (750 euro) vergokt, belt ze Nancy. “Ge moet dringend komen. We hebben serieuze geldproblemen.” Alle mogelijkheden worden overlopen. Een overval op een bank? Te omslachtig. Op een nachtwinkel? Te riskant. Plots denkt Geertje aan haar huisbazin, Maria D’Hooge (89). Zij is de weduwe van een apotheker, heeft een heleboel eigendommen en moét er dus wel warmpjes bij zitten. Geertje en Nancy trekken met een mes en stroomstootwapen naar haar appartement. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 2. Jonge moordenaars, deel 3. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: "Hij handelt als een beest, instinctief"
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, deel 3. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: "Hij handelt als een beest, instinc­tief"

  Hij huilde het hardst van alle kinderen in instelling De Betsberg toen Thijs De Luyck in een bos dood was teruggevonden, een week voor Kerstmis 2005. Maar na 53 uur in de verhoorkamer te hebben doorgebracht, bekent Jimmy Hemeleers (18) zijn vriend te hebben vermoord. De aanleiding voor de gruwelijke steekpartij? Thijs wist dat Hemeleers achter de moord zat op een andere jongen, die twee jaar eerder was verdwenen. “Die heb ik een touwtje om zijn nek gedaan, ik heb getrokken zo hard ik kon. Ik wilde het gewoon eens proberen.” Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 3. Jonge moordenaars (deel 5). ‘Adolf Goris’ (19) loste vier dodelijke schoten voor wat gemorst bier
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars (deel 5). ‘Adolf Goris’ (19) loste vier dodelijke schoten voor wat gemorst bier

  Zaterdag 3 augustus 2002. Jürgen Goris (19) wil er eens stevig invliegen. Als hij om 14 uur wakker wordt, rijdt hij naar de sporthal in Keerbergen. Met een vriend slaat hij er een stuk of vijf pinten achterover. Thuis toont hij zijn nieuwe aanwinst: een halfautomatisch pistool. Als hij 's avonds met vrienden naar een scoutsfuif in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vertrekt, neemt hij het pistool mee. "Wat als we straks gefouilleerd worden?", maakt één van hen zich zorgen. 'Den Bolle' of 'Bolle Gijs', zoals zijn vrienden hem noemen, wuift de bezwaren weg. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen