Topadvocate Nadia Lorenzetti
Volledig scherm
PREMIUM
Topadvocate Nadia Lorenzetti © Kristof Ghyselinck

Nadia Lorenzetti kreeg in haar eerste assisenproces meteen Jef Vermassen tegenover haar: "De volgende keer zal ik veel beter voorbereid zijn”

Een natuurtalent wordt Nadia Lorenzetti (42) genoemd. In de laatste van de 21 assisenzaken van de Brugse met Italiaanse roots, kreeg een cafébaas amper vijf jaar, grotendeels met uitstel, voor roofmoord. Wat een verschil met haar assisendebuut, toen opponent Jef Vermassen haar confronteerde met haar onervarenheid. Maar zijn er eigenlijk zaken die ze nooit zou aanvaarden? En leveren zulke assisenprocessen haar ook financieel wat extra op? “Ik voel mij als vrouw alleszins echt wel thuis in deze wereld. Het ‘helpt’ wel dat ik geen kinderen heb.”

15 reacties

 • Jos Goris

  5 maanden geleden
  Telt gerechtigheid nog wel? Je zult maar slachtoffer zijn?
 • Urban Vyaas

  5 maanden geleden
  Ze er was dus niet goed voorbereid e er was een top-advocaat nodig om haar daar eens op te wijzen? Ondertussen zit haar client ... in de vergeetput?
 • Pieter Vermeersch

  5 maanden geleden
  Dus zij slaagt er in om een moordenaar maar 5 jaar te laten krijgen, grotendeels met uitstel dan nog ? En dat noemt men een talent ? Moest het mijn dochter zijn, ik zou beschaamd zijn. Type Sven Marie, geen scrupules, hoe slapen zo'n mensen nog...
 • johan commère

  5 maanden geleden
  Die zegt letterlijk dat ze de mensen die ze moest verdedigen in de kou heeft laten staan door niet genoeg aandacht te hebben besteed aan de zaak .
 • Jean Vangronsvelt

  5 maanden geleden
  Iemand die criminelen probeert minder straffen te krijgen is volgens mij zelf zo.
 1. Jonge moordenaars (deel 5). ‘Adolf Goris’ (19) loste vier dodelijke schoten voor wat gemorst bier
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars (deel 5). ‘Adolf Goris’ (19) loste vier dodelijke schoten voor wat gemorst bier

  Zaterdag 3 augustus 2002. Jürgen Goris (19) wil er eens stevig invliegen. Als hij om 14 uur wakker wordt, rijdt hij naar de sporthal in Keerbergen. Met een vriend slaat hij er een stuk of vijf pinten achterover. Thuis toont hij zijn nieuwe aanwinst: een halfautomatisch pistool. Als hij 's avonds met vrienden naar een scoutsfuif in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vertrekt, neemt hij het pistool mee. "Wat als we straks gefouilleerd worden?", maakt één van hen zich zorgen. 'Den Bolle' of 'Bolle Gijs', zoals zijn vrienden hem noemen, wuift de bezwaren weg. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 2. Jonge moordenaars, deel 2. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, deel 2. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd

  In de nacht van 8 op 9 juli 2009 loopt bij de 101-centrale een paniekerig telefoontje binnen. "Mijn mama ligt dood in de zetel. Helemaal onder het bloed. Ik durf ons appartement niet meer in. Maar de tweeling (7) is nog binnen. En ik zag een man met een zwarte kap over zijn hoofd weglopen." Joy (15) wacht buiten op de eerste hulp. De verplegers die arriveren bij het flatgebouw in Leopoldsburg horen haar hysterisch tieren: "Als ik weet wie dit gedaan heeft!" Een slecht staaltje komedie, zo zal snel blijken. Erwin Verhoeven blikt in deze tweede reportage van onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op het beruchte proces uit 2012.
 1. Jonge moordenaars, deel 3. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: "Hij handelt als een beest, instinctief"
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, deel 3. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: "Hij handelt als een beest, instinc­tief"

  Hij huilde het hardst van alle kinderen in instelling De Betsberg toen Thijs De Luyck in een bos dood was teruggevonden, een week voor Kerstmis 2005. Maar na 53 uur in de verhoorkamer te hebben doorgebracht, bekent Jimmy Hemeleers (18) zijn vriend te hebben vermoord. De aanleiding voor de gruwelijke steekpartij? Thijs wist dat Hemeleers achter de moord zat op een andere jongen, die twee jaar eerder was verdwenen. “Die heb ik een touwtje om zijn nek gedaan, ik heb getrokken zo hard ik kon. Ik wilde het gewoon eens proberen.” Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 2. Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's
  PREMIUM

  Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's

  Hij werd door zijn twee opdrachtgevers een ‘win for life’ beloofd als hij de welgestelde Marcella Roelandt (79) “een kopje kleiner” zou maken. “Elk jaar 25.000 euro”. Het was voor de 17-jarige Yves N. voldoende om op woensdag 13 oktober 2004 naar het huis van de gepensioneerde marktkraamster uit Wetteren te trekken en haar met zwaar geweld om het leven te brengen. Zijn opdrachtgever Dirk V. (40) maakte er in de assisenzaal een ongeziene vertoning van: “Zijn ondervraging was een spektakel zoals ik maar zelden gezien heb in dertig jaar assisenhof”, blikt onze verslaggever Erwin Verhoeven terug op dat proces. Hij reconstrueert voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ de gruwelijke feiten en de nasleep ervan.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel