Advocate Griet Cudde
Volledig scherm
PREMIUM
Advocate Griet Cudde © Kristof Ghyselinck

Klachten over geluidsoverlast of vechten tegen hogere machten? Griet Cnudde (49) vertelt waarom ze maar al te graag de ‘advocaat van de zure buren’ is

“Door politieke inmenging worden wetten al te vaak gereduceerd tot vodjes papier. Da’s echt een probleem in Vlaanderen”. ‘Pretbederfster’ Griet Cnudde (49) vecht samen met burgers tegen alle vormen van overlast. Haar imago als ‘advocaat van onverdraagzame buren’ raakt ze dan ook moeilijk kwijt. Hoe gaat zij om met de kritiek die ze vaak te verwerken krijgt?

 1. Jonge moordenaars, deel 3. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: "Hij handelt als een beest, instinctief"
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, deel 3. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: "Hij handelt als een beest, instinc­tief"

  Hij huilde het hardst van alle kinderen in instelling De Betsberg toen Thijs De Luyck in een bos dood was teruggevonden, een week voor Kerstmis 2005. Maar na 53 uur in de verhoorkamer te hebben doorgebracht, bekent Jimmy Hemeleers (18) zijn vriend te hebben vermoord. De aanleiding voor de gruwelijke steekpartij? Thijs wist dat Hemeleers achter de moord zat op een andere jongen, die twee jaar eerder was verdwenen. “Die heb ik een touwtje om zijn nek gedaan, ik heb getrokken zo hard ik kon. Ik wilde het gewoon eens proberen.” Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 2. Jonge moordenaars, slot. Gillian Vandamme (17) sloeg bejaarde vrouw schedelbreuk en verkrachtte haar: “Ik wilde wel eens weten hoe dat voelde"
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, slot. Gillian Vandamme (17) sloeg bejaarde vrouw schedel­breuk en verkracht­te haar: “Ik wilde wel eens weten hoe dat voelde"

  “Eén van de gruwelijkste moorden die ik ooit heb gezien." De Brugse procureur is onder de indruk als hij op 7 januari 2013 buitenkomt uit de statige villa met zwembad in Ardooie. In de woonkamer ligt het zwaar toegetakelde lichaam van Maurisette Poiré (83). Uit de verhoren van dader Gillian Vandamme (17) blijkt dat de lijdensweg van het slachtoffer nog erger is geweest dan de speurders al dachten. Vandamme stak, sloeg en schopte de bejaarde vrouw een schedelbreuk. Hij trok haar kamerjas omhoog en verkrachtte haar. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 3. Jonge moordenaars, deel 2. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, deel 2. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd

  In de nacht van 8 op 9 juli 2009 loopt bij de 101-centrale een paniekerig telefoontje binnen. "Mijn mama ligt dood in de zetel. Helemaal onder het bloed. Ik durf ons appartement niet meer in. Maar de tweeling (7) is nog binnen. En ik zag een man met een zwarte kap over zijn hoofd weglopen." Joy (15) wacht buiten op de eerste hulp. De verplegers die arriveren bij het flatgebouw in Leopoldsburg horen haar hysterisch tieren: "Als ik weet wie dit gedaan heeft!" Een slecht staaltje komedie, zo zal snel blijken. Erwin Verhoeven blikt in deze tweede reportage van onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op het beruchte proces uit 2012.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel