Advocate Nadine Maes
Volledig scherm
PREMIUM
Advocate Nadine Maes © Kristof Ghyselinck

Advocate Nadine Maes (46) over dat ene horrorproces: “Bij het bekijken van de beelden ben ik naar buiten gevlucht”

“Het valt me op dat daders in zedenzaken vaak liever een vrouwelijke advocaat hebben.” Slachtoffer of zware crimineel, assisenadvocaat Nadine Maes gaat voor elke cliënt tot het uiterste. Zo verdedigde ze in haar carrière al de ouders van twee baby’s die gewond raakten tijdens de raid van Kim De Gelder en zorgde ze er mee voor dat Joachim Van Hecke een celstraf van 30 jaar kreeg voor het doodmartelen van zijn stiefzoontje Stefke. Voor onze reeks ‘Vrouwe Justitia’ blikt ze terug op enkele ophefmakende zaken uit haar loopbaan. “Iedereen heeft recht op verdediging. Ook pedofielen.”

1 reactie

 • wim CLAES

  5 maanden geleden
  Verdediging is niet hetzelfde als zoeken naar een vrijstelling tgv procedurefouten etc de wetgeving wordt ingewikkelder, de opleiding en niveau van de politie daalt. Getuige Charleroi waar iemand spontaan de arm heft op commentaar van een gearresteerde.dit is Rome voor de val, decadentie ten top. Wij vernietigen onze samenleving.
 1. Jonge moordenaars, deel 4. ‘Hartsvriendinnen’ steken apothekersweduwe dood: “Als het over twee minuten niet gebeurd is, doe ík het”
  PREMIUM

  Jonge moorde­naars, deel 4. ‘Harts­vrien­din­nen’ steken apothekers­we­du­we dood: “Als het over twee minuten niet gebeurd is, doe ík het”

  Op een avond in 1999 trekken twee vriendinnen, Geertje en Nancy, naar het casino. Ze vergokken er 100.000 frank (2.500 euro), dan nog een zeer aanzienlijk bedrag. Wanneer Geertje de volgende ochtend haar laatste 30.000 frank (750 euro) vergokt, belt ze Nancy. “Ge moet dringend komen. We hebben serieuze geldproblemen.” Alle mogelijkheden worden overlopen. Een overval op een bank? Te omslachtig. Op een nachtwinkel? Te riskant. Plots denkt Geertje aan haar huisbazin, Maria D’Hooge (89). Zij is de weduwe van een apotheker, heeft een heleboel eigendommen en moét er dus wel warmpjes bij zitten. Geertje en Nancy trekken met een mes en stroomstootwapen naar haar appartement. Onze assisenverslaggever Erwin Verhoeven blikt voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de ophefmakende zaak.
 2. Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's
  PREMIUM

  Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's

  Hij werd door zijn twee opdrachtgevers een ‘win for life’ beloofd als hij de welgestelde Marcella Roelandt (79) “een kopje kleiner” zou maken. “Elk jaar 25.000 euro”. Het was voor de 17-jarige Yves N. voldoende om op woensdag 13 oktober 2004 naar het huis van de gepensioneerde marktkraamster uit Wetteren te trekken en haar met zwaar geweld om het leven te brengen. Zijn opdrachtgever Dirk V. (40) maakte er in de assisenzaal een ongeziene vertoning van: “Zijn ondervraging was een spektakel zoals ik maar zelden gezien heb in dertig jaar assisenhof”, blikt onze verslaggever Erwin Verhoeven terug op dat proces. Hij reconstrueert voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ de gruwelijke feiten en de nasleep ervan.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen