HLN
Volledig scherm
© HLN

Onze olympiërs voorgesteld (#5). Excelsheets van de tegenstand en verloren bronzen WK-medaille: ook deze schutters en krachtpatsers jagen goud na

Olympische Spelen66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag deel 5, met onze beste gewichtheffers, schutters en judoka’s.

2 reacties

 • Maria D'Hondt

  2 weken geleden
  Sorry Victor deelnemen is al hele prestatie . En ge zondigt tegen alle gedragsregels / taalregels .
 • victor vandesande

  2 weken geleden
  Triestig vind ik dit : veel atleten die ikhier tegenkom zijn blijkbaar al content dat ze erbij zijn en hebeen geen verdere ambitie. Je ziu denkendat ze voor een medaille gaan , maar neen , niks , nul ambitie... dan blijf je beter thuis van de spelen en speel hier en belgie toerist, dat kost minder.
 1. Een medaille behoort tot de mogelijkheden: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays
  Olympische Spelen
  3

  Een medaille behoort tot de mogelijkhe­den: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays

  Prima start voor de Belgen in het atletiek. De gemengde aflossingsploeg op de 4x400 meter heeft zich op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. Na diskwalificatie van eerst de Verenigde Staten en dan de Dominicaanse Republiek wonnen ze ook hun reeks. Helaas voor de medaillekansen van de Belgen, mogen de Verenigde Staten en de Domenicaanse Republiek toch nog deelnemen aan de finale. Ze vochten de beslissing aan en kregen gelijk. In de andere reeks klokten vier landen een snellere tijd, maar de Belgen deden het zonder de lichtgekwetste Cynthia Bolingo, Cheetah in vorm. Zij zou morgen in de finale om 14.35 uur wel kunnen lopen.

Olympische Spelen