Stig Cools (Lille United) is sneller bij de bal dan Stef Bruyninckx (l.). De Lilse aanvoerder incasseerde vijf minuten na de rust een rode kaart.
Volledig scherm
Stig Cools (Lille United) is sneller bij de bal dan Stef Bruyninckx (l.). De Lilse aanvoerder incasseerde vijf minuten na de rust een rode kaart. © Mpics

Willem Brouwers schenkt Lille United na spektakelwedstrijd tegen Nijlen een onverhoopt gelijkspel

voetbal derde nationale BNa een onwaarschijnlijke ommekeer, heeft Lille United in het burenduel tegen Nijlen een 3-3- gelijkspel uit de brand kunnen slepen. Vijf minuten na de rust kreeg thuisspeler Stig Cools rood, drie minuten later schoot Yves Peeters Nijlen naar een 1-3-voorsprong, en leek Lille op weg naar zijn eerste nederlaag. Maar in derde nationale B is elke zekerheid heel ver weg. 

 1. Nieuwbakken trainer Cedric Pipeleers wil Helson snel naar een veilige plaats loodsen: “Alle neuzen in dezelfde richting en kopjes omhoog”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Nieuwbak­ken trainer Cedric Pipeleers wil Helson snel naar een veilige plaats loodsen: “Alle neuzen in dezelfde richting en kopjes omhoog”

  Bij zijn eerste stappen als trainer van eersteprovincialer Helson sleepte Cedric Pipeleers vorig weekend bij ex-ploeg Zonhoven meteen een draw uit de brand. Het was een verdiend punt en dan ook een terecht eerste succesje. Met Alken komt dit weekend de nummer vier uit de klassering op bezoek. “Alken is een stabiele club, die niet toevallig hoog in de klassering staat. Toch zijn we niet kansloos”, klinkt Pipeleers strijdvaardig.
 1. Danny De Sager en KSV Bornem willen negatieve spiraal ombuigen tegen Zoersel: “Toch tref je hier geen geslagen groep aan”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Danny De Sager en KSV Bornem willen negatieve spiraal ombuigen tegen Zoersel: “Toch tref je hier geen geslagen groep aan”

  Eersteprovincialer KSV Bornem begon behoorlijk aan het seizoen met een 4 op 9, maar na de zege tegen Vosselaar sprokkelde de groep van trainer Danny De Sager geen enkel punt meer in de laatste drie duels. Dat resulteerde in een glijpartij tot onderaan het klassement waar geel-rood alleen nog Kalmthout achter zich laat. Hoog tijd dus om, met de zware weken in het vooruitzicht, weer wat vertrouwen te tanken tegen Zoersel.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. FC Perk heeft nieuwe trainer • Eric De Greef en Hoger Op Huizingen staan knap in de top drie
  Voetbal Tweede provinciale

  FC Perk heeft nieuwe trainer • Eric De Greef en Hoger Op Huizingen staan knap in de top drie

  Na zes speeldagen staat Hoger Op Huizingen op een mooie gedeelde derde plaats in tweede provinciale B. De huidige stand leidt tot tevreden in de bestuurskamer, niet tot ongezonde euforie. Zaterdagavond neemt de ploeg het op tegen Meise. De tegenstander staat op de vijftiende plaats. In tweede provinciale A heeft FC Perk de samenwerking met trainer Tom Nissens stopgezet.