Timothy Derijck haalt Gianni Bruno onderuit. Even later staat het vanaf de stip 1-1.
Volledig scherm
Timothy Derijck haalt Gianni Bruno onderuit. Even later staat het vanaf de stip 1-1. © Photo News

Timothy Derijck ziet dat vuurwerk en tifo KV Kortrijk niet helpen in derby: “We geraakten niet nabij hun doel”

VOETBAL 1ADe supporters van KV Kortrijk hadden er nog wel alles aan gedaan. Er werd vuurwerk afgestoken en in het stadion hing een tifo van wel tachtig meter lang met de melding: ‘Strijden, heersen en zegevieren’. Voor dit elftal bleek het te veel gevraagd. “We geraakten niet nabij hun doel”, stelt kapitein Timothy Derijck na het verlies tegen Zulte Waregem vast.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. KV Kortrijk zonder Luka Elsner naar Lommel maar wel op zoek naar winst
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  KV Kortrijk zonder Luka Elsner naar Lommel maar wel op zoek naar winst

  De nieuwe coach Luka Elsner is er straks nog niet bij. Hij tekende zondag in Kortrijk zijn contract voor drieënhalf jaar, testte daarna negatief op corona, maar moet nog wel tot het komende weekend - na een tweede negatieve test - in quarantaine blijven. Dat doet hij in een Kortrijks hotel. Intussen speelt zijn nieuwe club twee wedstrijden: dinsdag in Lommel voor de beker, vrijdag in Moeskroen voor de competitie.
 1. Hervonden Brendan Hines-Ike met KV Kortrijk naar KV Oostende: “Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn”
  VOETBAL 1A

  Hervonden Brendan Hines-Ike met KV Kortrijk naar KV Oostende: “Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn”

  Brendan Hines-Ike (26) speelt zaterdag in Oostende zijn vijftigste wedstrijd voor KV Kortrijk. De vijf meest recente liggen net achter de rug. Daarvóór was er evenwel een kloof van elf maanden zonder voetbal. Door het uitvallen van Sainsbury en Rougeaux kwam de Amerikaan ineens weer in het Kortrijkse elftal. “Maar ik weet dat zo snel als ik in de ploeg kwam, zo snel ik er ook weer uit kan gaan”, beseft hij.
 2. Luka Elsner weet dat een ander KV Kortrijk zal nodig zijn tegen Club: “Spelers moeten bereid zijn om negentig minuten af te zien”
  VOETBAL 1A

  Luka Elsner weet dat een ander KV Kortrijk zal nodig zijn tegen Club: “Spelers moeten bereid zijn om negentig minuten af te zien”

  “Elke speler zal negentig minuten geconcentreerd moeten zijn, agressief en bereid om van de eerste tot de laatste minuut af te zien.” Dat zegt Luka Elsner. De coach van KV Kortrijk zag in Eupen twee weken geleden exact het omgekeerde: elf voetballers die er amper voor gingen en geen meter voor mekaar liepen. Met die ingesteldheid wordt het zaterdag tegen Club Brugge een afstraffing.
 1. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal

 2. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool