Teddy Chevalier moet in de achtervolging op Laurens De Bock: een beeld dat het overwicht van Zulte Waregem in de Vlasico goed illustreert. “We wisten de vroege achterstand snel uit. Die mentale kracht is momenteel één van onze grootste troeven."
Volledig scherm
Teddy Chevalier moet in de achtervolging op Laurens De Bock: een beeld dat het overwicht van Zulte Waregem in de Vlasico goed illustreert. “We wisten de vroege achterstand snel uit. Die mentale kracht is momenteel één van onze grootste troeven." © Photo News

Laurens De Bock verklaart succes van Zulte Waregem:
“Leidersfiguren in elke linie”

VOETBAL 1AZulte Waregem won de ‘Vlasico’ op het veld van KV Kortrijk en doet nu echt volop mee in de strijd om een plaats bij de top acht, misschien zelfs bij de top vier. Hoe een ploeg vanuit de onderste regionen zo spectaculair kon opklimmen, vraagt om een verklaring. “Bij een minder moment gaan de kopjes niet langer omlaag”, stelt Laurens De Bock vast.

 1. Ewoud Pletinckx trok zege mee over de streep voor Zulte Waregem: “Hoop dat ik snel weer in ploeg geraak”
  VOETBAL 1A

  Ewoud Pletinckx trok zege mee over de streep voor Zulte Waregem: “Hoop dat ik snel weer in ploeg geraak”

  Twee maanden was hij uitgeschakeld, anderhalve maand is hij inmiddels hersteld. Maar voor Ewoud Pletinckx, als kapitein aan het seizoen begonnen bij Zulte Waregem, bleef het in de jongste zeven wedstrijden bij drie korte invalbeurten, amper tien minuten in totaal. Zaterdag tegen Moeskroen stuurde trainer Francky Dury zijn youngster voor een vol halfuur de loopgrachten in. “Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen”, maakt de 20-jarige Geraardsbergenaar zich sterk dat hij klaar is om weer vast in de basis te verschijnen.
 1. Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem) blinkt uit in de schaduw van Bruno: “Derby win je niet met mooi voetbal”
  VOETBAL 1A

  Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem) blinkt uit in de schaduw van Bruno: “Derby win je niet met mooi voetbal”

  Met een schitterend vrijschopdoelpunt en een assist bij de tweede gelijkmaker, had Jean-Luc Dompé (25) vorige zondag een bijzonder groot aandeel in de zege van Zulte Waregem tegen zijn ex-club Standard. De Franse dribbelkont scoorde dit seizoen al zes keer en was goed voor vier assists. “Eindelijk ben ik een volwassen prof geworden”, bekent de 25-jarige Parijzenaar. “En dat wil ik ook tonen in de derby op Kortrijk, waarin ik nog wat goed te maken heb.”
 1. Van de Anderlecht-zege tot de domper voor Waasland-Beveren: de hoogtepunten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van de Anderlecht-ze­ge tot de domper voor Waas­land-Beveren: de hoogtepun­ten van speeldag 33 in de Jupiler Pro League

  12 april
 2. Ritchie De Laet dient lijnrechter van hilarische repliek: “Kzen muug jong”
  Play
  Antwerp

  Ritchie De Laet dient lijnrech­ter van hilarische repliek: “Kzen muug jong”

  8:55