Een vuistje voor ref Smet na de zege tegen Standard, met kapitein Damien Marcq en Tomas Chory in de fluogroene shirts die Zulte Waregem ook vanavond in het Guldensporenstadion zal dragen.
Volledig scherm
Een vuistje voor ref Smet na de zege tegen Standard, met kapitein Damien Marcq en Tomas Chory in de fluogroene shirts die Zulte Waregem ook vanavond in het Guldensporenstadion zal dragen. © BELGA

Francky Dury en Zulte Waregem willen ‘Vlasico’ nog eens winnen: “Hopelijk laatste keer zonder fans”

VOETBAL 1ADe opmars van Zulte Waregem heeft Essevee op plaats zeven in de rangschikking gebracht. Toch werd de afgelopen week niet zozeer over de driepuntenkloof met de top vier gepraat. En al helemaal niet over dat ene puntje dat Zulte Waregem nog amper nodig heeft op ook mathematisch verzekerd te zijn van de redding. Vanavond trekt Essevee naar het Guldensporenstadion voor de tweede ‘Vlasico’ van het seizoen, en dan telt niks anders dan die burenstrijd met KV Kortrijk te winnen. Vooral omdat het al even geleden is.

 1. Ewoud Pletinckx trok zege mee over de streep voor Zulte Waregem: “Hoop dat ik snel weer in ploeg geraak”
  VOETBAL 1A

  Ewoud Pletinckx trok zege mee over de streep voor Zulte Waregem: “Hoop dat ik snel weer in ploeg geraak”

  Twee maanden was hij uitgeschakeld, anderhalve maand is hij inmiddels hersteld. Maar voor Ewoud Pletinckx, als kapitein aan het seizoen begonnen bij Zulte Waregem, bleef het in de jongste zeven wedstrijden bij drie korte invalbeurten, amper tien minuten in totaal. Zaterdag tegen Moeskroen stuurde trainer Francky Dury zijn youngster voor een vol halfuur de loopgrachten in. “Ik ben blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen”, maakt de 20-jarige Geraardsbergenaar zich sterk dat hij klaar is om weer vast in de basis te verschijnen.
 1. Bekijk hier de samenvatting van Dortmund-Manchester City
  Play
  Champions League

  Bekijk hier de samenvat­ting van Dort­mund-Manchester City

 2. Kijk hier naar de hoogtepunten van Liverpool-Real Madrid
  Play
  Champions League

  Kijk hier naar de hoogtepun­ten van Liverpool-Re­al Madrid