Joseph in zijn atelier.
Volledig scherm
PREMIUM
Joseph in zijn atelier. © Arne Blomme

REEKS UITSTERVEND RAS. Schoenmaker Joseph Dewulf (76) uit Sleidinge: “Alleen wanneer ze echt gehecht zijn aan hun schoen of handtas willen ze er nog geld tegenaan gooien”

SleidingeWie een paar schoenen wil laten herstellen, moet vandaag steeds harder zoeken naar een geschikte vakman. Wie echter in Sleidinge woont, kan sinds jaar en dag terecht bij schoenmaker Joseph Dewulf. Hoewel de rasechte Gentenaar inmiddels met pensioen is, beoefent hij zijn passie nog vier dagen per week. “Vroeger was het al moeilijk, maar vandaag is het nog een stuk lastiger om als schoenmaker de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.” Lees meer verhalen over uitstervende beroepen in ons dossier

 1. N-VA zorgt voor fikse verjonging in schepencollege: Josse Verdegem (24) en Leen Ysebaert (36) krijgen sjerp
  PREMIUM
  Evergem

  N-VA zorgt voor fikse verjonging in schepencol­le­ge: Josse Verdegem (24) en Leen Ysebaert (36) krijgen sjerp

  N-VA Evergem gaat voluit voor verjonging in het schepencollege. Vanaf Nieuwjaar komt niet alleen Leen Ysebaert (36) in het college, maar gaat ook de piepjonge Josse Verdegem (24) zich voltijds op de politiek gooien. “Ik word daarmee de jongste schepen ooit in Evergem. Politiek niets voor de jeugd? Onzin!”, zegt Josse. Maak kennis met de twee nieuwkomers.
 2. Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”
  PREMIUM
  Aalter/Oostende

  Wendy Van Wanten gaat als Iris naar ‘Het Huis’: “Wendy is leven in een fantasie, terwijl Iris zich liever verstopt”

  Wendy Van Wanten (61) is dinsdagavond de centrale gast in ‘Het Huis’ op Een. Alhoewel het eigenlijk Iris Vandenkerckhove is die programmamaker Eric Goens beter wil leren kennen. Met een duik in haar kinderjaren in Oostende, de gouden jaren na de PinUp Club, en oprechte emoties laat Wendy zich zien van een kant die ze zelden openbaar maakt. “Wendy was voor mij een vlucht voor verborgen verdriet”, bekent La Van Wanten. Haar verhaal.