Koen Moreau
Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Moreau

REEKS UITSTERVEND RAS. Molenbouwer Johan De Punt (64): “Veel jongen mensen opgeleid, maar weinigen oefenen ook echt de stiel uit”

MereEen opleiding ‘molenbouwer’ zal je vandaag in België nergens vinden. Toch is dat wat Johan De Punt (64) uit Mere bijna dertig jaar lang deed. “Toen we in de jaren negentig het dak van de beschadigde en verwaarloosde Kruiskoutermolen herstelden, raakte ik door de microbe gebeten.” Lees meer verhalen over uitstervende beroepen in ons dossier.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Verplichte sluiting binnenspeeltuinen wordt zware dobber: “Geen idee of we dit nog een keer overleven”
  Erondegem

  Verplichte sluiting binnen­speel­tui­nen wordt zware dobber: “Geen idee of we dit nog een keer overleven”

  Gedekte tafels met ballonnen in een onverlichte en afkoelende zaal. Zo zag binnenspeeltuin FunnyDay in Erondegem er zaterdagnamiddag uit. “Na de bekendmaking van de maatregelen vrijdagavond gingen we er van uit dat we onder het horeca-protocol open mochten en dat kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moesten dragen. De verplichte sluiting is een totale verrassing.”