Fotograaf Gino Vergauwe ademt fotografie uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Gino Vergauwe ademt fotografie uit. © Fotografie Vergauwe

REEKS UITSTERVEND RAS. Fotograaf Gino Vergauwe (57) uit Eeklo: “Ik ben er nog door drie redenen: passie, passie en… passie”

EekloVroeger had je ze overal, maar vandaag zijn ze vaak ver te zoeken. Deze week gaan we in het Meetjesland en de streek rond Deinze op zoek naar uitstervende beroepen. Vandaag houden we halt in de fotowinkel van Gino Vergauwe (57) in Eeklo. Ooit waren er negen fotografen in de stad, en nu blijven er daar nog maar twee van over. “Iedereen heeft wel een ‘nonkel André’ die trouwfoto’s kan maken. Maar echte vakfotografen maken toch het verschil”, zegt Gino. Tijd voor een babbel.

  1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
    Sparen

    Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

    Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.