RV/HD/BP/RLA
Volledig scherm
PREMIUM
© RV/HD/BP/RLA

118 zomerevents uit heel Vlaanderen om nu al op je kalender te zetten

De coronacijfers dalen, de vaccinatiegraad stijgt. En dus ligt de weg naar een ‘zomer van de vrijheid’ open! Waar grote en kleinere evenementen vorig jaar nog één voor één de handdoek moesten gooien, kan er dit jaar wel wat. Héél wat. En daar maken wij u graag wegwijs in, in 16 Vlaamse regio’s. Haal die kalender dus al maar boven!

 1. Vrienden eren Boyd (22) met muurschildering: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”
  PREMIUM
  Gullegem/Kortrijk

  Vrienden eren Boyd (22) met muurschil­de­ring: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”

  Vrienden van Boyd Warnez (22) uit Gullegem, die afgelopen weekend onverwacht overleed, hebben aan de sporthal in Gullegem een grote muurschildering voor hem gemaakt. Zijn heengaan raakt vele harten, tot in Kortrijk. Het gemis is erg groot. “Als we afspraken, was dat bijna altijd hier, dit was een beetje zijn tuin”, vertelt Gautran Ghillemyn, die één van Boyd’s beste vrienden was.
 2. Zo beleefden familie en vrienden de medalrace van Emma Plasschaert: “Ze heeft er alles uitgehaald, maar het blijft een ondankbare plaats”
  PREMIUM
  Oostende

  Zo beleefden familie en vrienden de medalrace van Emma Plas­schaert: “Ze heeft er alles uitgehaald, maar het blijft een ondankbare plaats”

  Toen de familie en vrienden van Emma Plasschaert en de leden van de watersportclub aan de Spuikom in Oostende verzamelden, zat de sfeer er goed in. De zeilster startte aan de medalrace vanop de vijfde plaats, waardoor er nog kans was op brons. Ze zagen Emma een schitterende prestatie leveren, maar het mocht niet zijn. Een ontgoocheling die ze even moeten doorslikken, maar uiteindelijk overheerst vooral trots op haar fenomenale prestatie. “We zullen Emma nu vooral goed opvangen, zodat ze even haar gedachten kan verzetten.”
 1. Dit Airbnb-adresje moet je gezien hebben: Olivier (40) en Karen (30) nodigen toeristen uit in Leievilla met binnenzwembad, plezierboot en buitensauna
  Astene/Deinze

  Dit Airbnb-adres­je moet je gezien hebben: Olivier (40) en Karen (30) nodigen toeristen uit in Leievilla met binnenzwem­bad, plezier­boot en buitensau­na

  Ook voor een staycation mag de sky the limit zijn. In Astene (Deinze) kan je via Airbnb een vakantie boeken in de Leievilla, het huis naast het bekende restaurant Halifax, met hetzelfde magnifieke en bekroonde uitzicht op de Leie als grootste troef. “We zetten zoveel mogelijk in op het Leietoerisme”, zegt reisexpert Olivier Van De Vijver (40), die de villa aankocht met zijn partner Karen Van de Weghe (30).
 2. Geweldige sfeer op Diepenbeeks testevent ‘Boer Zoekt Bier’: “Dit is waar we zólang naar uitkeken”
  PREMIUM
  Diepenbeek

  Geweldige sfeer op Diepen­beeks testevent ‘Boer Zoekt Bier’: “Dit is waar we zólang naar uitkeken”

  Feesten zonder coronaregels? Op ‘Boer Zoekt Bier’ in Diepenbeek kon het zaterdag weer van 13 uur tot liefst 1 uur ‘s nachts. Tenminste als de festivalgangers een hele rist aan coronacontroles passeren. “Gelukkig verliep dat heel vlot”, laat mede-organisator Jaak Roggen zaterdagavond weten. Met 3.000 verwachte feestvierders is het lokale festival meteen het grootste erkende testevent van Vlaanderen tot nog toe.