Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Ministerieel besluit klaar voor publicatie: deze regels gelden voor terrassen en buitenplan, geen woord over plexischermen

Het ministerieel besluit dat de opening van de terrassen vanaf morgen regelt, is klaar voor publicatie in het Staatsblad. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De tekst preciseert dat de tafels op de terrassen zo moeten worden geplaatst zodat er steeds minstens anderhalve meter afstand blijft tussen de tafelgezelschappen. Over een afwijking door het gebruik van plexischermen wordt met geen woord gerept.

 1. Plexischermen tussen tafels mogen dan toch niet: horeca razend over beslissing
  Play

  Plexischer­men tussen tafels mogen dan toch niet: horeca razend over beslissing

  Horeca én steden reageren misnoegd op de aankondiging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat er géén plexischermen tussen tafels op terrassen mogen staan om ze zo dichter bij elkaar te kunnen zetten. Volgens het protocol dat de horeca eerder ontving, mocht dat wel. Verschillende burgemeesters laten weten het verbod niet te zullen handhaven. “Dit een dag voor de opening van de terrassen op uw bord krijgen is onbegrijpelijk”, zegt de Gentse burgemeester Matthias De Clercq (Open Vld). “We gaan daar nu niet op handhaven.”
 1. Criminologe over online kindermisbruik: “Daders zoeken naar potentiële slachtoffers en wisselen onderling tips uit”

  Criminolo­ge over online kindermis­bruik: “Daders zoeken naar potentiële slachtof­fers en wisselen onderling tips uit”

  Het Antwerpse gerecht heeft een onderzoek geopend naar het vermeende kindermisbruik door een Vlaamse acteur. Een Nederlandse onderzoeksjournalist kwam via de datingsite Bullchat in contact met de man, die meteen begon te vertellen over kindermisbruik, zijn fantasieën en toekomstplannen. Dat daders van kindermisbruik zich steeds vaker in chatgroepen en op online platformen begeven, merken ook de onderzoekers van het Universitair Forensisch Centrum in Antwerpen. “Daders gaan er op zoek naar potentiële slachtoffers of wisselen onderling tips uit", zegt criminologe Minne De Boeck in een gesprek met HLN LIVE.