Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © Photo News

Minister Verlinden: “Politie zal zacht handhaven, maar wel ingrijpen wanneer risico voor gezondheid te groot wordt”

Vandaag mogen de terrassen van de horecazaken opnieuw open onder strikte voorwaarden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat de politie vooral “zacht zal handhaven”. Natuurlijk zal er wel worden ingegrepen, wanneer het gezondheidsrisico te groot wordt. Ook zegt de minister op Radio 1 dat de binnenhoreca “begin juni open kan, als alles gunstig blijft evolueren.”

68 reacties

 • Ronald Van Beneden

  3 maanden geleden
  De politie en politici uw nieuwe dokter. De echten moeten zwijgen want het verlof komt eraan.
 • Ronny Gyles

  3 maanden geleden
  Bart Maris, dat is dan iedereen want deze minister is niet verkozen?
 • Eric De Geeter

  3 maanden geleden
  Optreden en direct opsluiten maar ja geen controle
 • RIET HEIRMAN

  3 maanden geleden
  mevrouw heeft zich weer eens mispakt, en moet nu zalven. Binnenhoreca begin juni open zegt ze, houd die datum maar alvast in de gaten, maar geloof er niet te veel van.
 • Christian Deckers

  3 maanden geleden
  Heeft die dame nog enig gezag of recht van spreken, voorzover ze dat al ooit had?? Zij is het schoolvoorbeeld van de echte politieker: totaal onbekwaam, niemand vertegenwoordigend, en denken dat de hele wereld aan haar g*t hangt. Kan beter een verzonnen flutjobke als advocaat terug opnemen. Allemaal zichzelf 'werk' verschaffende losers onder elkaar.
 1. Nog geen 25.000 bijwerkingen gemeld na toedienen van coronavaccin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkingen perfect normaal

  Nog geen 25.000 bijwerkin­gen gemeld na toedienen van coronavac­cin aan bijna 8 miljoen Belgen, meeste bijwerkin­gen perfect normaal

  Sinds de start van de vaccinatiecampagne in België zijn er 24.943 bijwerkingen gemeld na het toedienen van een coronavaccin aan bijna 8 miljoen inwoners. De overgrote meerderheid van de klachten waren lichte ongemakken als koorts of spierpijn. 6.000 bijwerkingen waren ernstig, in vier gevallen is een overlijden gelinkt aan de vaccinatie. Dat meldt het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).
 2. ONZE OPINIE. Ceci n’est pas une plexiglasscherm
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Ceci n’est pas une plexiglas­scherm

  Vicepremier Van Quickenborne (Open Vld) kwam ’s ochtends in de VRT-radiostudio vertellen dat plexiglasschermen buiten niet veilig genoeg zijn. Hij deed dat binnen: achter een plexiglasscherm. Zelfs in een land dat een reputatie hoog te houden heeft in die kunstvorm, wordt een beeld niet veel surrealistischer dan dat. De burgemeesters van enkele grote steden hebben overschot van gelijk: regels die niet meer uit te leggen zijn, hoef je ook niet te handhaven. Ceci n’est pas une plexiglasscherm.