AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Een verschil van hier tot in Tokio: Van der Poel en Van Aert draaien elk op hun manier laatste rechte lijn in richting Spelen

Tour de FranceWat goed is voor de een, is dat niet noodzakelijk voor de ander. Drie weken voor D-day leven Mathieu van der Poel en Wout van Aert elk op hún manier toe naar hún eigen, specifieke doel op de Olympische Spelen in Tokio. Hoe pakken ze het precies aan?

13 reacties

 • ROGER DEPREZ

  3 maanden geleden
  Het is niet normaal dat Wout pas vierde is in de tijdrit want dit is één van zijn onderdelen waar hij één van de beste zo niet de beste is in normale omstandigheden, maar wat erger is dat hij niets leert uit die prestatie voor de Olympische tijdrit door de tour te willen uitrijden want kilometers maken is geen oplossing als voorbereiding op de tijdrit, men heeft een speciale training nodig zoals Ganna(1 maand) dat deed op de W-K van verleden jaar. Vergelijken met Mathieu is niet nodig.
 • pascal Vanderlinden

  3 maanden geleden
  Peter Van Endert. Hoor je zelf wat je zegt ? Mathieu is maar de helft van Wout is een straffe uitspraak ! Als Mathieu niet meedoet kan Wout gemakkelijk winnen dat is de echte waarheid. Tijdrit zelfde tijd als Wout maar dan zonder te trainen. Wint in wereldbeker MTB en 80% van veldrijden op zijn naam. Completer als MVDP zoek ze maar op.
 • Jan Jansens

  3 maanden geleden
  MVDP heeft nooit klassement ambities gehad en gaat al zeker geen tour uit rijden zo dicht bij Olympische spelen. Hij heeft al zijn doelen gehaald. En WVA heeft een heel goede tijdrit gereden 50,2 km/h gemiddeld op 27 km is super hij botst gewoon op een super getalenteerde Pogacar.
 • Antoine Van De Velde

  3 maanden geleden
  Mathieu geen klassement in Tirreno,opgave in TDS, NK en nu ook de Tour na amper 8 dagen. Een super getalendeerde renner maar een beetje minder bejubelen mag wel.
 • Els Martin

  3 maanden geleden
  Nicole Borremans, een Flandrien bedoel je dan wespen en gesneden broden? Van der Poel neemt in Tokyo deel aan een compleet ander discipline dan Wout en die omschakeling moet je niet onderschatten. Of hij de tour nu uit rijdt of niet dat maakt geen donder uit, hij zei op voorhand we bekijken het dag per dag. Geef nu gewoon toe dat die twee aan mekaar gewaagd zijn en stop met zo'n kleppers af te breken.
 1. Van Aert in spaarstand voor Tokio en sprint niet meer mee (behalve op de Champs-Elysées?): “De tijdrit is nu de prioriteit”
  Tour de France
  7

  Van Aert in spaarstand voor Tokio en sprint niet meer mee (behalve op de Champs-Elysées?): “De tijdrit is nu de prioriteit”

  Pas op 5,5 km van de top van Luz Ardiden liet Wout van Aert gaan. Vanaf dat moment ging hij aan andere dingen denken en dat doet hij ook morgen. De rit naar Libourne, de 19de etappe in deze Tour de France, is gedoemd om op een sprint te eindigen, maar WvA zit al met zijn gedachten bij de generale repetitie voor de Olympische Spelen: de tijdrit van zaterdag.