Verschaeren, Yayi Mpie en De Ketelaere, enkele talentvolle Belgische voetballers die geboren zijn in 2001.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschaeren, Yayi Mpie en De Ketelaere, enkele talentvolle Belgische voetballers die geboren zijn in 2001. © Fotomontage HLN

Aflevering 1 van ‘The Next Gen’: de 10 beste Belgische jeugdspelers van 2001 met Verschaeren en De Ketelaere maar ook met 2 hoog aangeschreven keepers van Club en PSV

Belgisch voetbalWat goed is, komt snel. En door de coronacrisis nog net iets sneller? Om de financiële klappen van de pandemie te verwerken, is de kans reëel dat profclubs meer zullen (moeten) inzetten op de jeugd. Hoogtijd dus om de goudhaantjes van het Belgische voetbal aan u voor te stellen. Vandaag in aflevering 1 van ‘The Next Gen’: tien Belgische toptalenten die geboren zijn in 2001.

7 reacties

 • Emanuel de Landheer

  2 weken geleden
  Verschaeren? Doe normaal zeg! Pffff
 • André Christiaens

  9 maanden geleden
  Clubs in België kunnen niet overleven met hun eigen jeugd spelers, sommige zouden dan nog geen 10 punten halen in de competitie. Hoe meer jeugd spelers men kan verkopen / verhuren naar lagere reeksen zo veel te beter. Maar er worden ook veel buitenlandse spelers aan en terug verkocht die de lijnen van het speld niet mogen witten.
 • Erwin Van Roy

  9 maanden geleden
  Wim Impens ondertussen is dat een fabeltje want er zijn bewijzen genoeg die aantonen dat talent niets te maken heeft met waar je opleiding is. De Bruyne, Kompany, Courtois, Witsel, Lukaku, Faillani, Meunier, Mignolet, Tielemans, Dendoncker en nog een aantal hebben hun opleiding in België gehad en zijn wel een mooie carrière aan het bouwen.
 • Joachim Dewit

  9 maanden geleden
  Yorbe zou een een kans moeten krijgen in België
 • Wim Impens

  9 maanden geleden
  Blij als een jeugdspeler de eerste ploeg haalt, maar anderzijds vraag ik me af of bijvoorbeeld een Vertongen of een Mertens de top zouden gehaald hebben indien ze in België waren gebleven. De opleidingen zijn nu eenmaal beter in het buitenland, dus ik heb hier toch wel gemengde gevoelens over.
 1. PORTRET. Leeftijd hoeft geen nadeel te zijn voor Will Still (28), kersvers T1 bij Beerschot: “Als je weet waarover je spreekt, dwing je automatisch respect af”
  PREMIUM
  Jupiler Pro League

  PORTRET. Leeftijd hoeft geen nadeel te zijn voor Will Still (28), kersvers T1 bij Beerschot: “Als je weet waarover je spreekt, dwing je automa­tisch respect af”

  “Een gedreven voetbalfreak die een goed zicht heeft op het spel en vlot communiceert met de mensen rondom hem.” Ziedaar Will Still in een notendop. De voormalige assistent van Hernan Losada wordt op zijn 28ste de jongste hoofdcoach ooit in onze hoogste voetbalklasse. “Zijn jonge leeftijd hoeft geen nadeel te zijn.”
 1. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"

 2. Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"
  Play

  Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"