Belgische toptalenten.
Volledig scherm
Belgische toptalenten. © HLN Archief

De Ketelaere, Doku en Verschaeren, maar ook goudhaantjes van Juventus en Inter: wij gingen op zoek naar de 50 grootste talenten van ons land

Belgisch voetbalDe afgelopen dagen belichtten we in onze reeks ‘The Next Gen’ de beste Belgische toptalenten van hun generatie, meer bepaald die van 2001 tot en met 2005. In het afsluitend stuk van deze reeks vindt u nog eens alle vijftig namen terug die aan bod kwamen. Een gedetailleerde (video)kennismaking van de 50 spelers vindt u in dit dossier terug.

6 reacties

 • Guy Moreels

  9 maanden geleden
  Spelers, die uit de eigen jeugdrangen komen : vind ik top ! Een mooiere “dank U” kan men aan de jeugdafdeling niet geven. Veel mensen vergeten het werk van jeugdtrainers, jeugdbestuur. Ben zelf secretaris en afgevaardigde geweest van een club. Komt heel wat bij kijken. Alles begint bij een gezonde en goede jeugdopleiding en natuurlijk ook bij het talent van de spelers in kwestie !
 • Marcus Camps

  9 maanden geleden
  Alle vijf jaar een andere generatie. Vijftig,we hebben er maar elf nodig voor de nationale ploeg. Moet kunnen dat 1/5 doorbreekt op hoog niveau. Misschien eentje op niveau De Bruyne, maar dat is nog maar de vraag ...
 • Merijn Desseyn

  9 maanden geleden
  50 toptalenten op komst en het Génie Kompany is net aan zijn trainerscarriere begonnen. Toeval bestaat niet. Fifa, zet die wereldbekers in 2030 en 2034 maar alvast aan de kant. Dit kan niet fout lopen, toch, Stephanie?
 • Hendrik Peetersen

  9 maanden geleden
  Hoe zit het met de jonge generatie in het vrouwenvoetbal, de Yellow Flames bv ?
 • Luc Verstraelen

  9 maanden geleden
  Als 15 percent van deze spelers volwaardige 1a spelers worden en 5 percent internationaal doorbreken dan hebben we een goede lichting.
 1. "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"
  Play

  "Als je Romelu's moeder erbij betrekt, dan slaan de stoppen soms door"

 2. Van Steenbrugge over klacht amateurspelers: "Waar ligt het onderscheid met 1A en 1B?"
  Play
  Voetbal

  Van Steenbrug­ge over klacht amateurspe­lers: "Waar ligt het onder­scheid met 1A en 1B?"