Verschaeren, Yayi Mpie en De Ketelaere, enkele talentvolle Belgische voetballers die geboren zijn in 2001.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschaeren, Yayi Mpie en De Ketelaere, enkele talentvolle Belgische voetballers die geboren zijn in 2001. © Fotomontage HLN

Aflevering 1 van ‘The Next Gen’: de 10 beste Belgische jeugdspelers van 2001 met Verschaeren en De Ketelaere maar ook met 2 hoog aangeschreven keepers van Club en PSV

Belgisch voetbalWat goed is, komt snel. En door de coronacrisis nog net iets sneller? Om de financiële klappen van de pandemie te verwerken, is de kans reëel dat profclubs meer zullen (moeten) inzetten op de jeugd. Hoogtijd dus om de goudhaantjes van het Belgische voetbal aan u voor te stellen. Vandaag in aflevering 1 van ‘The Next Gen’: tien Belgische toptalenten die geboren zijn in 2001.

7 reacties

 • Emanuel de Landheer

  10 maanden geleden
  Verschaeren? Doe normaal zeg! Pffff
 • André Christiaens

  1 jaar geleden
  Clubs in België kunnen niet overleven met hun eigen jeugd spelers, sommige zouden dan nog geen 10 punten halen in de competitie. Hoe meer jeugd spelers men kan verkopen / verhuren naar lagere reeksen zo veel te beter. Maar er worden ook veel buitenlandse spelers aan en terug verkocht die de lijnen van het speld niet mogen witten.
 • Erwin Van Roy

  1 jaar geleden
  Wim Impens ondertussen is dat een fabeltje want er zijn bewijzen genoeg die aantonen dat talent niets te maken heeft met waar je opleiding is. De Bruyne, Kompany, Courtois, Witsel, Lukaku, Faillani, Meunier, Mignolet, Tielemans, Dendoncker en nog een aantal hebben hun opleiding in België gehad en zijn wel een mooie carrière aan het bouwen.
 • Joachim Dewit

  1 jaar geleden
  Yorbe zou een een kans moeten krijgen in België
 • danny lippens

  1 jaar geleden
  Blij als een jeugdspeler de eerste ploeg haalt, maar anderzijds vraag ik me af of bijvoorbeeld een Vertongen of een Mertens de top zouden gehaald hebben indien ze in België waren gebleven. De opleidingen zijn nu eenmaal beter in het buitenland, dus ik heb hier toch wel gemengde gevoelens over.