Unsplash
Volledig scherm
PREMIUM
© Unsplash

"Hoe was het op school?" Dit is hoe je kinderen wel antwoord geven

Of ze nu zes zijn of zestien: praten met je kinderen over hun gevoelens en gedachten is niet altijd even makkelijk. Specifieke thema’s zoals pesten of ‘de eerste keer’ aanhalen: hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat het met zijn zorgen naar je toe komt? Kinderpsychologe Ilse Theys geeft concrete tips per leeftijd, van praten over gevoelens met je peuter van drie, tot het gesprek over de eerste liefde op zestien. “Als je fysiek dichtbij bent, is het makkelijker voor jou en je kind om contact te maken.”

 1. Zijn luxe cadeaus voor kinderen verantwoord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflijke opvoeding is er veel warmte en betrokkenheid”
  PREMIUM

  Zijn luxe cadeaus voor kinderen verant­woord? Pedagoog legt uit: "Bij een toegeeflij­ke opvoeding is er veel warmte en betrokken­heid”

  Topmodel Kylie Jenner schonk haar tweejarige dochtertje Stormi vorig jaar een schooltas van Hermès. Prijskaartje: tienduizend euro. Je kind een mooi geschenk geven doe je als ouder omdat je het allerbeste wil voor je oogappels. Maar wanneer is trop te veel? Pedagoog Pedro De Bruyckere legt uit. “Verwende kinderen zijn minder weerbaar.”
 2. An Lemmens en 5 andere mama’s over het moederschap: “We hoeven toch niet alleen foto’s van betraande ploetermoeders te zien?”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  An Lemmens en 5 andere mama’s over het moeder­schap: “We hoeven toch niet alleen foto’s van betraande ploetermoe­ders te zien?”

  Ze delen een acuut slaapgebrek en de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind(eren). Maar eigenlijk heb je net zoveel verschillende moeders als je vrouwen hebt. Van presentatrice An Lemmens tot, momfluencer Eva Tuytelaers, vroedvrouw Uwe Porters, auteur Hanne Luyten, hoofdverpleegkundige Anne Van Houtven en journalist Nele Reymen: deze zes mama’s vertellen hoe zij moederen (en loederen), en – spoileralert – dat doen ze allemaal even goed. “We kunnen er maar beter om lachen dan in tranen uit te barsten, toch?”
 3. INTERVIEW. Laurence Roothooft (34) en Martena Duss (39) over hun nieuwe kookboek en chaotische leven. “Shit, wat wij doen is marginaal”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Laurence Roothooft (34) en Martena Duss (39) over hun nieuwe kookboek en chaotische leven. “Shit, wat wij doen is marginaal”

  Ten huize actrice Laurence Roothooft (34) en creatieve duizendpoot Martena Duss (39) is het lekker druk. Of zeg maar: lekker chaotisch. Ze schreven er zelfs een kookboek over, gevuld met een reeks toffe recepten voor al wie moet koken in de hectiek van het dagelijkse leven. Samen praten ze over hun hechte vriendschap, het ouderschap en hun liefdesleven met muzikanten Bent Van Looy en Tom Pintens. “De laatste weken was ik overdag aan het repeteren en ’s avonds aan het optreden. Als ik na zo’n drukke periode thuiskom, zegt mijn zoontje ‘papa’ tegen mij.”