Inwoners van Kaboel moeten urenlang achten om geld af te halen.
Volledig scherm
Inwoners van Kaboel moeten urenlang achten om geld af te halen. © AP

Chaos in Kaboel enorm: “Situatie dreigt volledig te escaleren”

Inwoners van de Afghaanse hoofdstad Kaboel proberen volgens een parlementariër wanhopig om de stad te ontvluchten. "Maar ze kunnen nergens heen, er is geen plek meer over", zei politica Farzana Kochai tegen de BBC. Ook op de luchthaven dreigt de situatie volledig te escaleren, zegt  VTM Nieuws-oorlogsjournalist Robin Ramaekers.

 1. Stoffelijke resten, notitieboekje en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito
  Play

  Stoffelij­ke resten, notitie­boek­je en rugzak gevonden in zoektocht naar verloofde van Gabby Petito

  Er zijn stoffelijke resten gevonden in de zoektocht naar Brian Laundrie. Een lijkschouwer doet nu de nodige vaststellingen. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman wordt nog steeds gezocht als ‘person of interest’ in de moordzaak van zijn verloofde, Gabby Petito. Hij zou met andere woorden belangrijke informatie kunnen verschaffen.
 2. Parlementaire commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres

  Parlemen­tai­re commissie VS wil Steve Bannon voor de rechter brengen voor minachting van het Congres

  De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool in januari, wil de vroegere raadgever van Donald Trump, Steve Bannon, voor de rechter brengen. De commissie nam unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres, omdat hij vorige week geweigerd had te getuigen. De resolutie gaat nu naar het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden, dat moet beslissen of het dossier wel degelijk wordt overgemaakt aan de rechtbank.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.