Onder massaal protest was Chelsea gisteren de eerste club die de alliantie verbrak
Volledig scherm
Onder massaal protest was Chelsea gisteren de eerste club die de alliantie verbrak © EPA

De dolste 48 uur in de geschiedenis van het voetbal: clubs haken één voor één af na protest tegen Super League

Super LeagueDe Super League barst. Onder massaal protest was Chelsea gisteren de eerste club die de alliantie verbrak. De andere Engelse clubs volgden snel, en Atlético én Barça. Het kaartenhuisje van de allergrootsten en allerrijksten ging snel tegen de vlakte.

26 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Dat ze nu eerst maar eens uitzoeken hoe ze het voetbal weer financieel gezond kunnen maken in de plaats van de topclubs nog meer geld toe te steken. Als een club een miljard euro schulden mag hebben dan is dat competitievervalsing. En zorgt dat er ook voor dat die toppers onterecht aan de top blijven. Eigenlijk hetzelfde effect als wat ze in hun superliga wilden vast betonneren.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Goed zo.
 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Schors nu de betrokken clubs voor 2 jaar Europese deelname.
 • Peter Berg

  2 maanden geleden
  Ik had willen zien, als tv zenders de wedstrijden niet hadden aangekocht, hoe snel de miljardenstroom zou ingestort zijn.
 • boudjy tamoyan

  2 maanden geleden
  Voetbal is niet meer van de fans sinds 1990 wanneer champions league werd voorgesteld door de mafiosi die zich UEFA noemt. Ik ben tegen Super League. Maar mensen zijn dom om Uefa te volgen. Alles draait om geld. Dat is de reden van deze chaos. Fifa en Uefa zijn de hypocrieten die wedstrijden organiseren in landen waar mensen rechten niet eens gelden.