Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: “Ach ja, ik word liever kampioen”

Gouden schoenHeel even dacht-ie dat híj ging winnen. Toen bleek dat Charles De Ketelaere pas derde was geëindigd. Maar uiteindelijk strandde ook Noa Lang op ruime achterstand van Gouden Schoen Paul Onuachu. “Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter.”

328 reacties

 • Vanhercke Franky

  1 week geleden
  Charles en noa hebben beiden punten afgepakt van elkaar, onuachu is goede spits maar heel al te goede voetballer, kan moeilijk bal bijhouden.lang heeft zichzelf in de voet geschoten door zijn uitspraken maar is wel degelijk de beste voetballer op de Belgische velden!
 • Joery Goubert

  2 weken geleden
  Paul Onuachu terecht gewonnen. Geen dikke nek zoals Noa lang. Ook de reactie met de ogen zegt veel over dat ventje. Brugge denkt dat ze een heel jaar goed hebben gespeelt. dan zijn ze goed mis. Ik vraag me af wat die spelers in het buitenland gaan doen? Noa Ambras gaan maken. En de ketelaere zou beter nog wa in Brugge blijven. Hij zal daar rap op de bank zitten en doorverkocht worden voor het geld. Daarom komen ze hier de spelers weghalen.
 • Steven Van den Bergh

  2 weken geleden
  Verledene jaar top dit jaar nergens, op enkele matchen na, waarom geen vaste waarde bij Nederland? Terwijl ze daar goede spelers kunnen gebruiken, zegt genoeg over niveau
 • Ludo Wouters

  2 weken geleden
  Als voetballer moet je ook wel eens tegen je verlies kunnen.
 • Christiaan GOETHALS

  2 weken geleden
  Terwijl Charles al volwassen is geworden, gaat Lang het nooit worden. Als hij weggaat bij Club, ist gedaan.
 1. “Het Goud van Onuachu doet de kommer en kwel verzachten”: onze man staat stil bij de Genkse triomf en donderslag bij heldere hemel voor Club
  PREMIUM
  Gouden Schoen
  28

  “Het Goud van Onuachu doet de kommer en kwel verzachten”: onze man staat stil bij de Genkse triomf en donderslag bij heldere hemel voor Club

  Geen Gouden Schoen voor Club Brugge, wel voor Racing Genk en Paul Onuachu. De ‘natural born killer' wordt nog eens beloond, zo schrijft onze man Niels Poissonnier. “Gouden Schoen nummer drie komt op een welgekomen moment voor Racing Genk. En de extase bij de Limburgers stond vanzelfsprekend in schril contrast met het humeur bij Club.”
 2. HLN SPORTCAST. Degryse en Jaques over de winstkansen van Ito: “Persoonlijkheid speelt mee, hoe je het ook draait of keert”
  Play
  Gouden Schoen
  3

  HLN SPORTCAST. Degryse en Jaques over de winstkan­sen van Ito: “Persoon­lijk­heid speelt mee, hoe je het ook draait of keert”

  Racing Genk heeft dit jaar twee kanshebbers op de Gouden Schoen: de Nigeriaanse prijsschutter Paul Onuachu (27) en het Japanse enigma Junya Ito (28). In HLN Sportcast wikken en wegen analisten Marc Degryse en Heleen Jaques de winstkansen van de “onderschatte” Ito. “Een onderdeel van de Gouden Schoen is hoe je wordt gezien door de buitenwereld.”