Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

‘Starman’ Youri Tielemans over zijn viersterrenseizoen: “Het is tof als de coach me zijn brein noemt”

Buitenlands voetbalAan de ontbijttafel durft zijn dochter wel eens een deuntje van David Bowie zingen – naar de ode die de fans van Leicester City voor hem schreven. Vanuit zijn zevende hemel spreekt een ‘starman’. Youri Tielemans (24) over het seizoen van zijn leven, een oud hoofd op een jong lichaam, de Rode Duivels en Anderlecht. “Weiler is een van de mannen die mijn ogen heeft geopend.” 

3 reacties

 • Saelens Nico

  7 maanden geleden
  veel meer rendement dan Hazard
 • Pieter Verhulst

  9 maanden geleden
  Die is 23 en speelt al 7 jaar op hoog niveau op het middenveld.
 • Ronny Popelier

  9 maanden geleden
  Youri Tielemans is altijd al een klasbak geweest, desondanks zijn nog jonge leeftijd toch al een pak ervaring. Een verstandige jongen op en naast het veld. Uit de jeugd van Anderlecht een mooie carrière aan het opbouwen, met zijn talent. En zo komen er nu nog een aantal aan uit de fantastische jeugdopleiding op Anderlecht. Velen kunnen voorbeeld nemen aan Youri, niet te vroeg willen vertrekken, met wat geduld komt men verder. Tielemans is bezig aan sterk seizoen, en kan nog ver komen.
 1. Parijs, zone 30: hoe alles bij PSG rond wandelend genie Lionel Messi draait
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal
  2

  Parijs, zone 30: hoe alles bij PSG rond wandelend genie Lionel Messi draait

  Die ochtend in ‘L’Équipe’: “In de entourage van Lionel Messi beginnen ze te twijfelen aan de tactische capaciteiten van PSG-trainer Mauricio Pochettino.” Een zin uit een achtergrondverhaal reisde maandag als breaking news de wereld rond. Het beste bewijs dat Parijs anno 2021 een zone 30 is. Stad waar een wandelende Argentijn met rugnummer 30 het tempo, de hartslag en het nieuws bepaalt. “Het is alsof Messi in een jungle probeert te overleven.”
 2. “Homoseksualiteit is gevaarlijke ideologie”: analist en gewezen Egyptisch international bekritiseert Premier League
  Play
  Premier League
  8

  “Homoseksu­a­li­teit is gevaarlij­ke ideologie”: analist en gewezen Egyptisch internatio­nal bekriti­seert Premier League

  In de studio van beIN Sports bleef het muisstil toen de Egyptenaar Mohamed Aboutrika (43) verkondigde dat homoseksualiteit “een gevaarlijke ideologie” is, online krijgt de gewezen voetballer er wel zwaar van langs. De ex-speler, goed voor 100 A-caps met Egypte en in 2008 verkozen tot ‘Afrikaans Voetballer van het Jaar’ voor de BBC, pleitte ervoor een door de Premier League gepromote regenboogcampagne voor de LGBTQ+-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual, transgender en queer) te boycotten.