Charline Van Snick schreef een open brief over discirminatie in de sport.
Volledig scherm
Charline Van Snick schreef een open brief over discirminatie in de sport. © BELGA

Judoka Charline Van Snick is het beu en vraagt in open brief kordater optreden tegen ongelijkheid in sport: “Op deze manier zal het nog een eeuw duren”

Meer Sport“Zoals het er nu aan toegaat, zal het nog een eeuw duren voor er totale gelijkheid is in de sport tussen mannen en vrouwen. Ik heb geen zin om zolang te wachten.” Judoka Charline Van Snick zegt het met een kwinkslag, maar het is het haar wel menens: samen met een dertigtal andere topsporters maant ze politici in een open brief aan om kordater op te treden tegen de bestaande discriminatie.

49 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  4 dagen geleden
  Er bestaat niet zoiets als een 'vrouwensport'. Het zijn vrouwen die een mànnensport uitoefenen. Als vrouwen dezelfde vindingrijkheid hadden als mannen, zouden ze allang een eigen competitiesport uitgevonden hebben: speciaal voor vrouwen. Een nog interessanter gegeven is, dat de meeste sportvrouwen een man verkiezen als coach. Volgens mij is dat omdat mannen betere coaches zijn.
 • Tom Schellens

  1 week geleden
  Omdat vrouwen sporten ( behalve tennis) bijna niemand intresseert misschien... Hoe meer intresse hoe meer geld!
 • piet devlieger

  1 week geleden
  Maak het dan eenvoudig : allemaal gelijk. Geen mannen- en vrouwensporten meer maar gewoon sport. Tennis, voetbal, wielrennen, elke sport : vrouwen en mannen samen, één competitie. Geen onderscheid meer, iedereen gelijk. Eerlijk en rechtvaardig.
 • Jennifer Peeters

  1 week geleden
  Gelijkheid? Intussen is ze wel met het vaccin van een risicopatiënt gaan lopen.
 • Jan Houbrechts

  1 week geleden
  Door hun bewoordingen vrouwenvoetbal, vrouwentennis duwen ze zichzelf in dat ongelijk hokje. Gelijk is trouwens niet hetzelfde als gelijkwaardig. Maak de borst nat en speel met de grote jongens mee. De verloning zal volgen.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Evenepoel toegejuicht door fans
  Play

  Evenepoel toege­juicht door fans