Onze chef voetbal over de Super League.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze chef voetbal over de Super League. © Photo News

Onze chef voetbal over de Super League: “Wie tegen is moet de intellectuele correctheid hebben om ook tegen de BeNeLiga te zijn”

Voetbal“De vriendschappelijke wedstrijd Real Madrid-Manchester United op 2 augustus 2014 trok 109.318 fans in Michigan Stadium. Het heeft nog lang geduurd vooraleer Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez de hand reikte naar ‘den Amerikaan’.” Onze chef-voetbal Stephan Keygnaert ziet hoe het Europese topvoetbal met de Super League vooral wil ‘veramerikaniseren’.

54 reacties

 • Peter De Ceulaer

  1 week geleden
  In de VS zijn alke grote competities tussen vaste teams (basketball, baseball, icehockey, amerikaans voetbal), dat is toch redelijk hoogstand en spannend? Een aantal argumenten houden steek, maar veel ook niet.
 • luc teirlynck

  2 weken geleden
  Het voetbal terug brengen waar het moet zijn met menselijke lonen en al wie failliet is opdoeken gedaan met barca Madrid enz...
 • Giuseppe Casto

  2 weken geleden
  Denk eerder dat ze de naam mogen veranderen in Afrika league
 • Xavier Derck

  2 weken geleden
  De vergelijking gaat niet op. Zover ik weet was de Beneliga geen gesloten systeem dat is toch een groot verschil.
 • Gerry Cle

  2 weken geleden
  Dit is appelen met citroenen vergelijken. De super league is een gesloten groep van steeds dezelfde ploegen terwijl de BeNeLiga een normale competitie is met stijgers en dalers. Bovendien, veronderstel ik, gaat de BeNeLiga de extra tv inkomsten ook delen met de lagere klassen.
 1. Zlatan deelt nog eens prikje uit, maar Lukaku zet rivaliteit in zijn context: “Zlatan is een geweldige speler”
  Serie A
  5

  Zlatan deelt nog eens prikje uit, maar Lukaku zet rivaliteit in zijn context: “Zlatan is een geweldige speler”

  Romelu Lukaku die zichzelf na de scudetto met Inter tot ‘Koning van Milaan’ kroont, dat kan Zlatan Ibrahimovic niet zomaar laten passeren. De Zweedse spits van AC Milan postte op Instagram een foto van een koffie met latte art van hemzelf met op de achtergrond de kathedraal van Milaan. Ondertussen heeft Lukaku voor het eerst over het incident gesproken. In de Corriere dello Sport zet hij alles in zijn context: “De Serie A heeft spelers als Zlatan nodig. Hij is een geweldige voetballer.”
 2. Verraden door ‘Rock of Gibraltar’: hoe een racepaard van 60 miljoen eigenlijk aan de basis ligt van zware protesten bij Man United
  PREMIUM
  Europa League

  Verraden door ‘Rock of Gibraltar’: hoe een racepaard van 60 miljoen eigenlijk aan de basis ligt van zware protesten bij Man United

  De (gewelddadige) protesten tegen zijn eigenaars zijn ongezien. Zoals de Trojanen haalde ook Manchester United door een paard de vijand binnen de muren. Een topclub werd verraden door ‘Rock of Gibraltar’. Hoe een dispuut om een racehengst tussen zijn legendarische trainer, Sir Alex Ferguson, en twee aandeelhouders de gecontesteerde familie Glazer aan alle macht hielp.
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"