Alexandru Caliniuc en zijn slachtoffer Sofie Muylle (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Alexandru Caliniuc en zijn slachtoffer Sofie Muylle (rechts). © Photo News

ASSISEN. De toenmalige vriend van Sofie Muylle voelt zich schuldig: “Waarom ben ik haar niet achterna gelopen?”

Zijn nieuwe vriendin mag niet alleen om sigaretten. Want zo geraakte hij Sofie Muylle (27) op café in Knokke kwijt. “Ik zie Sofie nog een sigaret nemen en naar buiten stappen.” Vier jaar later voelt Wouter C. (34) zich nog schuldig. “Waarom ben ik haar toen niet achterna gelopen? Het is een litteken voor het leven.” Zijn emotionele getuigenis.

5 reacties

 • George Verbeek

  4 maanden geleden
  Sommige mensen zeggen dat hij zijn straf in Roemenië moet uitzitten... neen zeker niet want daar laten ze die immers onmiddelijk vrij.
 • Guido Claesen

  4 maanden geleden
  Voor mij is dat hetzelfde als moord. Vrijwillig iemand laten sterven van de kou terwijl ge rustig toekijkt en filmt dat is zonder meer moord en zelfs met voorbedachte rade.
 • Francois Jonckheere

  4 maanden geleden
  Volgens mij kan zelfs als moord niet weerhouden wordt de man veroordeeld worden tot maximum 30 jaar cel. Laat hem die aub uitzitten in Roemenië, misschien bestaat daar de "wet Lejeune" niet en komt hij niet vervroegd vrij.
 • Filiep Lapeire

  4 maanden geleden
  Wanneer je alles van te voren wist. Niemand kan zoiets voorzien en trouwens wie zou nu kunnen denken dat er zo een psychopaat haar pad zou kruisen. Vooral veel sterkte aan familie vrienden en kennissen.
 • bart vansteenkiste

  4 maanden geleden
  dat er iets mankeerd aan deze man die zijn slachtoffer filmt terwil ze een dood strijd aangaat is heel zeker , maar als ik zo heel deze tekst lees van verslagen van derden , is ze niet gestorven door verstikking aan de mond door zijn handen , awel dan is geen moord , maar enkel schulig verzuim aan een mens in nood door verkrachting en slagen en verwondingen, en dan is zeer duidelijk hij zal geen levenslang krijgen , ze is dood door onderkoeling en dat is in mijn ogen geen moord.gewoon interneren
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.