ASSISEN. Alexandru Caliniuc (27) krijgt 25 jaar cel voor moord en verkrachting Sofie Muylle (27)

Brugge/Knokke/RoeselareAlexandru Caliniuc (27) is in het Brugse assisenhof veroordeeld tot 25 jaar cel voor moord en verkrachting van Sofie Muylle (27). Het Openbaar Ministerie had levenslange opsluiting gevorderd en 15 jaar terbeschikkingstelling. Caliniuc bracht in januari 2017 de Roeselaarse schoonheidsspecialiste om het leven op het strand van Knokke. Het hof en de jury hielden bij het bepalen van de straf rekening met de jeugdige leeftijd van de Roemeen en zijn blanco strafblad.

 1. ASSISEN. Vader en broer van Sofie Muylle brengen jury aan het wenen
  PREMIUM

  ASSISEN. Vader en broer van Sofie Muylle brengen jury aan het wenen

  “Een kind afgeven. Dat hakt er diep in.” Daniël Muylle, vader van de vermoorde Sofie, is niet door het leven gespaard. De man weende vanochtend toen hij getuigde over het gemis. “Het kerkhof is de helft van mijn leven. Daar liggen ze allemaal. Mijn vrouw, mijn oudste zoon, Sofie.” Ook zijn enig nog levende kind — zoon Stan — getuigde zeer emotioneel. Verschillende juryleden konden hun tranen niet bedwingen.
 2. ASSISEN. Vader van Sofie Muylle doet zaal breken met getuigenis: “Ik kan mijn dochter niet loslaten”
  PREMIUM

  ASSISEN. Vader van Sofie Muylle doet zaal breken met getuigenis: “Ik kan mijn dochter niet loslaten”

  "Ik heb Sofie altijd bij me. Op een fotootje in mijn portefeuille." Daniël Muylle (64) is gebroken. Hij kan zijn dode dochter niet loslaten. "Zó'n mooi meisje. Ik ben fier op haar", zei hij snikkend. Alexandru Caliniuc (27) - half scheefgezakt op zijn stoel - zuchtte 'ns diep. Hij vroeg net niet of het nog lang zou duren. De getuigenis van Daniël Muylle, die de tolk en sommige advocaten, maar ook de juryleden tot tranen toe ontroerde.
 1. ASSISEN. Zaak Sofie Muylle. “Een smeerlap”, zo zegt verdediging over haar eigen cliënt
  PREMIUM

  ASSISEN. Zaak Sofie Muylle. “Een smeerlap”, zo zegt verdedi­ging over haar eigen cliënt

  “Wat onze cliënt gedaan heeft, is vreselijk. Wie zo handelt, is een smeerlap.” De verdediging van Alexandru Caliniuc (27)pleitte met de handrem aan, vanochtend. De volksjury van het hof van assisen in Brugge heeft Caliniuc schuldig verklaard aan moord en verkrachting op Sofie Muylle (27). De Roemeen ontkende tevergeefs dat hij het slachtoffer in januari 2017 bewust van het leven beroofde. De vrouw uit Roeselare kwam op het strand van Knokke door onderkoeling om het leven. Van foltering was volgens de juryleden echter geen sprake.
 2. Kustzwemster Marieke Blomme (40) gehuldigd door toerismebedrijf Westtoer: “Mijn volgende uitdaging? Ik zit al op de fiets”
  Brugge/Torhout/Kust

  Kustzwem­ster Marieke Blomme (40) gehuldigd door toerismebe­drijf Westtoer: “Mijn volgende uitdaging? Ik zit al op de fiets”

  Marieke Blomme, de eerste vrouw die in augustus de hele Belgische kustlijn afzwom in een recordtijd van 18 uur en 45 minuten, is dinsdag ontvangen bij toerismebedrijf Westtoer in Brugge. Ze werd er gehuldigd voor haar indrukwekkende prestatie en ontving een cheque ter waarde van 250 euro. “Met haar prestatie heeft Marieke de hele kust in de kijker geplaatst", vindt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.