Loes van Look.
Volledig scherm
Loes van Look. © Aline Sepp

Floriste Loes houdt van bohemien levensstijl. “Met een hoed straal je meteen een andere vibe uit”

Loes van Look — aka Wildflowers and Wodka — ken je misschien dankzij haar prachtige, rebelse boeketten. Ook haar kleerkast ademt dezelfde bohemien sfeer uit. “Ik ben zacht, maar ook een wildebras. Romantisch, maar edgy. Die tegenstrijdigheid vind je terug in alles: mijn levensstijl, mijn interieur, mijn kleding.” Aan de hand van haar signature look vertelt Loes hoe ze haar outfits samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen. “Wijde kleding werkt sowieso.” 

 1. Ontwerpster Marylène over het recept achter haar kleurrijke kledingstijl. “Sommigen vinden mijn oufits net over het randje”

  Ontwerp­ster Marylène over het recept achter haar kleurrijke kleding­stijl. “Sommigen vinden mijn oufits net over het randje”

  “Een volledig zwarte outfit voelt al snel saai aan. Kleuren doen je er daarentegen beter uitzien en geven je gemoed een boost. Het maakt mij sowieso gelukkiger en zelfzekerder.” Als je een ding over Marylène Madou kan zeggen, is het wel dit: met haar persoonlijke stijl geeft ze de Belgische straten kleur. En ze hoopt dat ze anderen ook kan overtuigen om bonter door het leven te gaan. Ze verklapt haar ultieme tips, en aan de hand van haar signature look vertelt de textielontwerpster hoe ze haar outfits samenstelt.
 2. Finne Smets doorbreekt dubbele standaarden in de modewereld. “Ik heb evenveel recht om mijn rondingen te laten zien als iemand anders”

  Finne Smets doorbreekt dubbele standaar­den in de modewereld. “Ik heb evenveel recht om mijn rondingen te laten zien als iemand anders”

  Als tiener zat ze niet zo goed in haar vel, nu is Finne Smets (25) een ‘body acceptance influencer’ met een duidelijke boodschap: mode moet toegankelijk zijn voor iedereen. “Mijn lichaam is niet mooi, het is niet lelijk, maar het is een deel van wie ik ben. Daarom is het o zo belangrijk dat ik me goed voel in mijn kleding. Pas dan sta ik sterk in mijn schoenen.” Hoe ze die tegeltjeswijsheid toepast in de praktijk? Ze toont het aan de hand van haar signature look.
 3. Adidas lanceert loopschoen speciaal voor vrouwen. Zijn sportschoenen dan zo vrouwonvriendelijk?

  Adidas lanceert loopschoen speciaal voor vrouwen. Zijn sportschoe­nen dan zo vrouwon­vrien­de­lijk?

  Voor het eerst brengt Adidas een hardloopschoen op de markt die gemaakt is door vrouwen, voor vrouwen: de Ultraboost 22. Bijna alle hardloopschoenen zijn namelijk gebaseerd op een mannelijke voet volgens het sportmerk, en daar wilde Adidas verandering in brengen. Podologen Paul en Florian juichen de komst van de schoen toe, maar maken een belangrijke kanttekening. “Een man met een smalle voet kan perfect gebaat zijn met een schoen van de vrouwenafdeling.”