Loodzware balans na zoektocht onder puin ingestorte school: alle 5 vermisten dood teruggevonden

AntwerpenDe zoektocht naar mensen onder het puin na de gedeeltelijke instorting van een schoolgebouw in aanbouw in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is afgelopen. Er zijn vijf dodelijke slachtoffers gevallen: drie Portugezen, een Roemeen en een Rus, zo bevestigt de Antwerpse lokale politie. Het vijfde lichaam is geborgen, waardoor er geen vermisten meer zijn. De hulpdiensten verlaten stilaan de plaats van de ramp. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever zal het gebouw in aanbouw wellicht volledig moeten worden afgebroken, zo zegt hij aan VTM NIEUWS. 

 1. Meer dan 2.000 planten in 'hoogste bos van Antwerpen': wereldvermaarde architect Stefano Boeri huldigt Palazzo Verde officieel in
  Antwerpen

  Meer dan 2.000 planten in 'hoogste bos van Antwerpen': wereldver­maar­de architect Stefano Boeri huldigt Palazzo Verde officieel in

  86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten, goed voor 780 vierkante meter aan groene oppervlakte: je zou het niet verwachten op het dak van een appartementsgebouw, maar de bekende Italiaanse architect Stefano Boeri maakte het mogelijk in Nieuw Zuid. Vandaag opende hij zijn ‘Palazzo Verde’, samen met bouwpartner Triple Living. De 66 appartementen zijn allemaal verkocht, de eerste bewoners wonen er al.
 2. Fietsostrade langs Saffierstraat krijgt vorm
  Berchem

  Fietsostra­de langs Saffier­straat krijgt vorm

  Helemaal van het Ringfietspad in Antwerpen tot aan het station van Lier kunnen fietsen: dat is de bedoeling van de fietsostrade F11. In Boechout en Lier is al een groot deel van de F11 befietsbaar, in Antwerpen is men nog bezig met de aanleg ervan. Het voorontwerp van het deel van de Saffierstraat in Berchem tot aan de Vosstraat in Deurne is nu goedgekeurd en kan (na de goedkeuring van het plan door stad Mortsel) samen met de buurt verder uitgewerkt worden tot een definitief ontwerp. Als alles vlot loopt, kunnen de werken starten in 2023.