Michel van den Brande: “300% zeker dat gebouw stelling meesleurde. Andersom is onmogelijk”

Michel van den Brande, bekend van ‘The Sky is The Limit’, is als stellingbouwer betrokken bij de ramp in Antwerpen. De stelling bij het gebouw dat instortte, is van Kontrimo, het bedrijf van de Bekende Vlaming. Die is er 300% zeker van dat het gebouw de stelling heeft meegesleurd, en niet andersom. “Met die stelling was alles in orde”, reageert Michel bij VTM NIEUWS. Volgens de politie zal het onderzoek dat moeten uitwijzen.

34 reacties

 • gustaaf carpels

  3 maanden geleden
  Tja daar heeft hij gelijk in was het nu een losse muur geweest die meegesleurd was zou het nog gekund hebben maar in dit gevol niet mogelijk.maar wat met die knal was er eerst een knal en dan de instorting of kwam de knal nadat de instorting bezig was. 5 doden wat een miserie voor hun familie.
 • Daniel Van Buggenhout

  3 maanden geleden
  Architect en bouwheer , en ontwerp + ( goed kope arbeiders ) van het gebouw liggen zeer vermoedelijk aan de oorzaak van dit drama , wat zou een stelling nu een gebouw kunnen neerhalen
 • bob jansens

  3 maanden geleden
  In eerste instantie zal het ontwerp bestudeerd worden. Hebben de architecten en/of ingenieurs stabiliteit fouten gemaakt? Als het ontwerp goed bevonden wordt, dan bekijkt men de uitvoering: correcte materialen gebruikt? materialen op de correcte wijze aangebracht? werden de voorgeschreven hoeveelheden van de materialen gebruikt? Werd er voldoende rekening gehouden met uithardtijden? Was het gebouw tijdelijk voldoende gestut? Zijn er incidenten gebeurd? impact andere invloeden (oa stelling)?
 • Johan Janssen

  3 maanden geleden
  Et kapitalisme is belangrijk. Dat due goedkope werkkrachten er aangaan dat boeit ze niet. Nu hoor je weer van overal dat hier geen volk voor is maar de waarheid is dat ze die kunnen uitbuiten. Nooit gaan ze iets aan de lonen doen en zo zie je dat de rijken baasjes altijd bescherming krijgen en controles zijn er zelden. Dit was zo te voorspellen. Politiek en media durft de waarheid niet vertellen. Vraag maar is na wat die per uur krijgen. En ja dan vind je geen volk hier en terecht.
 • Patrick Vriends

  3 maanden geleden
  Groot gelijk Michel gelukkig waren er geen arbeiders van jullie aan het werk en heel veel sterkte voor de familie vrienden en iedereen die deze personen kent die zijn omgekomen echt heel erg .
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).