Charles had een harde jeugd.
Volledig scherm
PREMIUM
Charles had een harde jeugd. © Getty

De eenzame erfgenaam: prins Charles had bikkelharde jeugd. “Sommige dingen heeft hij zijn ouders nooit vergeven”

RoyaltyDe Britse prins Charles (72) heeft het nooit makkelijk gehad, dat vertelde hij deze week nog maar eens in een interview. Geboren als troonopvolger van een kille moeder, gebogen onder de strenge vuist van zijn vader, en altijd de minst populaire jongen op school. Uiteindelijk werd hij weggestuurd naar een strenge militaire kostschool, waar hij zware fysieke beproevingen moest ondergaan. Een kroniek van een miserabele jeugd. “Elizabeth zag in hem altijd meer een opvolger dan een kind.” 

5 reacties

 • christianne bruyland

  2 weken geleden
  De filmpjes van de Britse royals van vroeger tonen inderdaad dat er daar niet veel sprake was van affectie. Hooi mooi is het als men oude herinneringen naar boven haalt, waar men vreugde kan uit putten. Des te meer moet prins Charles nu ook nog eens een zoon en zijn familie missen. Ik mag er niet aan denken dat wij dat ook zouden moeten meemaken.
 • Geert Van de Moortele

  2 weken geleden
  Door tranen bewogen schieten woorden van medeleven in deze casus te kort.
 • michel vandewiele

  2 weken geleden
  En toch zijn er nog steeds mensen die voor de queen en Co nog staan te wuiven hopelijk ooit god forgive the queen.
 • Linda Wellekens

  2 weken geleden
  Charles zal altijd een mokkend kindje zijn ... is zo geboren, denk ik :-D
 • WILLY ZACHEL

  2 weken geleden
  Daarom begrijp ik niet dat hij toch niet iets méér achter Harry staat ! En op zijn ouderdom kan hij toch wel een beetje wraak nemen op zijn dictator moeder zeker nu de vader eindelijk is overleden !