Patrick Evenepoel, vader van Remco.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Evenepoel, vader van Remco. © Joel Hoylaerts / Photonews

Patrick Evenepoel ziet zoon Remco definitief afrekenen met alle twijfel en miserie: “‘Oei, ga ik het nog wel kunnen?’, vroeg hij zich af”

WielrennenComo, 420 dagen later. ‘Applausi per il giovane belga, Remco Evenepoeoeoel’. Het zal raar aanvoelen bij de start van de 115de Ronde van Lombardije, geeft vader Patrick (53) toe. Maar ook therapeutisch werken. “De cirkel is rond nu.”

4 reacties

 • Dirk Van Den Bossche

  4 maanden geleden
  De pers mag geen druk leggen , maar de vader komt nu reeds vertellen dat Remco ook de Ronde van Vlaanderen zou kunnen winnen. Wie zoekt er nu de aandacht?
 • wim rooyakkers

  4 maanden geleden
  Als topsporter moet je niet achteruit kijken.wat gebeurd is ,is voorbij.Remco is niet de enige die zwaar gevallen is,ieder seizoen zijn er minstens 10 die dat ook meemaken, maar er niet te veel op terug komen.
 • Peter Van Endert

  4 maanden geleden
  Voor mij is Remco een beer van een renner hij is super altijd lachen wat moet een mens nog hebben,,,,,,, oh ja dat hij de ronde van Lombardije kan winnen dat zou ook nog leuk zijn
 • Louis Meeus

  4 maanden geleden
  Ik ben fan geworden van Remco.
 1. Ontspannen Tom Pidcock na verkenning in Fayetteville: “Het is geen snel parcours”
  Play
  WK veldrijden

  Ontspannen Tom Pidcock na verkenning in Fayettevil­le: “Het is geen snel parcours”

  Stijn Vlaeminck, onze man ter plekke in Fayetteville, ziet een ontspannen Tom Pidcock, dé uitdager van onze Belgen op het WK veldrijden. Vandaag verkende hij het parcours. Een verrassing, want de voorbije dagen hield hij zich afzijdig. Vlaeminck kon ook even spreken met de jonge Brit. “Mensen speculeren dat het parcours sneller is dan de werkelijkheid. Maar het is niet snel”, vertelde Pidcock. “Droog, dat wel. Maar het is zwaar. Iets voor mij? Ik weet het niet. Het wordt zeker een zware wedstrijd. We zien wel hoe het gaat. Vandaag voel ik me oké.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 1. Iserbyt roept op tot Belgische eenheid in Fayetteville: “Moeten leren uit EK, waar we tegen elkaar gereden hebben”
  Play
  Veldrijden
  26

  Iserbyt roept op tot Belgische eenheid in Fayettevil­le: “Moeten leren uit EK, waar we tegen elkaar gereden hebben”

  Eli Iserbyt (24) kan op beide oren slapen: onze landgenoot heeft de goeie vorm te pakken voor het WK veldrijden over een week. Dat bewees Iserbyt door vandaag in Hoogerheide zijn 14de zege van het seizoen te boeken. En nu op naar Fayetteville, waar Iserbyt hoopt dat de Belgen als één geheel voor de dag komen. “Bij het EK had ik het gevoel dat het merkenploeg tegen merkenploeg was.”
 2. VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe kijkt reikhalzend uit naar het WK veldrijden: “Iserbyt zal Pidcock het langst kunnen volgen”
  Gouden Cross
  11

  VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberg­he kijkt reikhal­zend uit naar het WK veldrijden: “Iserbyt zal Pidcock het langst kunnen volgen”

  Dit weekend staat het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville op het programma. Zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het een unieke kans voor de andere renners om de regenboogtrui te veroveren. Volgens VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe wordt het een tweestrijd tussen Eli Iserbyt en Tom Pidcock. Wil jij nog een sprongetje maken in het klassement van de Gouden Cross, dan is ook voor jou het WK een belangrijke wedstrijd.