Photo News
Volledig scherm
© Photo News
Denemarken DEN
1
EINDE
2
België BEL
 • 2' Goal Yussuf Poulsen
 • Thorgan Hazard Goal 55'
 • Kevin De Bruyne Goal 70'

Van de hel naar de hemel: magistrale Kevin De Bruyne doet Duivels dromen bij rentree met heerlijke assist en winner

Rode DuivelsEn op 17 juni is daar de comeback van Kevin De Bruyne. Event: het EK voetbal. Tijd: klokslag 19u. Plaats: Parken, Kopenhagen. Deense schade? Groot. Belgische opluchting? Nog groter. Van 1-0 achter na een schabouwelijke eerste helft van de Rode Duivels naar 1-2. Loepzuivere assist voor de gelijkmaker, zelf met de heerlijke winner. Wat een ommekeer. Wat een grote mijnheer, die De Bruyne. Diepe buiging. Een draw tegen Finland volstaat voor groepswinst. 

83 reacties

 • Paulus de Mos

  3 maanden geleden
  Sommige Belgen zijn nog niet tevreden als de duivels ongeslagen kampioen worden met een doelsaldo van 60 voor en nul tegen De andere deelnemende landen hebben ook goede voetballers ,slimme coaches en af en toe net dat beetje geluk van een bal die net wel of net niet op de paal spat
 • Kristof Degros

  3 maanden geleden
  Geen lukaku fan, maar was zowat de beste speler op het veld. Dat ga je mij niet snel horen zeggen.
 • Luc Van Speybrouck

  3 maanden geleden
  We moeten van die denen niet meer maken dan het is. Waarschijnlijk hun beste wedstrijd gespeeld in jaren door de adrenaline en een fanatiek publiek. Tweede helft met een aantal klasseflitsen hebben de belgen de pijnpunten van de denen duidelijk blootgelegd. Uiteindelijke heeft de klasse het gehaald van de vechtlust. Hopelijk nemen sommige rode duivels die deense vestlust en inzet mee naar de volgende wedstrijden want dat zal belangrijk zijn als het echt om de knikkers gaat.
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Wat een verschil met Kevin de Bruyne toch ! Sterke 2e helft van de Belgen Maar denmarken laat ons eerlijk zijn verdienden niet om te verliezen !
 • Lucie Vervaeke

  3 maanden geleden
  Lukaku speelde heel verdienstelijk. Je moet natuurlijk wel een beetje doorzicht hebben, sommigen zijn ziende blind.
 1. Puzzelwerk voor Roberto Martínez: volledig elftal Rode Duivels is niet meegereisd voor partij tegen Wit-Rusland
  Rode Duivels
  3

  Puzzelwerk voor Roberto Martínez: volledig elftal Rode Duivels is niet meegereisd voor partij tegen Wit-Rus­land

  Het belooft een experimenteel elftal te worden dat bondscoach Roberto Martínez morgen de wei instuurt tegen Wit-Rusland. Onze Rode Duivels missen namelijk een heel elftal aan belangrijke pionnen. Jongens als Kevin De Bruyne, Dries Mertens en Jérémy Doku moesten met blessures verstek laten gaan voor deze interlandbreak, terwijl onder meer ook Thibaut Courtois, Axel Witsel en Romelu Lukaku vroegtijdig mochten terugkeren naar hun respectievelijke clubs.
 2. Pakkend eerbetoon aan overleden Wilfried Van Moer
  3

  Pakkend eerbetoon aan overleden Wilfried Van Moer

  De huldiging van Lukaku werd gevolgd door een pakkend eerbetoon aan Wilfried Van Moer. Groot of klein: de handen gingen bij iedereen op mekaar. Tijdens dat moment verschenen er foto’s van Van Moer op de grote schermen. De Waaslander speelde 57 keer voor de nationale ploeg, hij werd de voorbije weken meermaals “één van de beste Rode Duivels aller tijden” genoemd. ‘De Kleine Generaal’, voor wie er spandoeken waren in de spionkop, was in 1996 ook kort bondscoach. Drievoudig Gouden Schoen Van Moer overleed op 24 augustus op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding.