België BEL
1
EINDE
2
Italië ITA
 • 45'+2' Goal Romelu Lukaku
 • Nicolò Barella Goal 31'
 • Lorenzo Insigne Goal 44'

Wat een domper! Rode Duivels verliezen van energiek Italië en zien EK eindigen in kwartfinales

Rode DuivelsDe EK-droom is abrupt voorbij. Geen halve finale. De Belgische pijnpunten blootgelegd door een sterkere en meer dynamische Squadra. Met dank aan de verrassende uitblinker Jérémy Doku, dat het nog zo’n nagelbijter werd in de Allianz Arena. Het was zijn flits die de Rode Duivels op slag van rusten hoop bracht. De penalty van Lukaku zorgde voor de aansluiting (2-1), de gelijkmaker van Romelu bleef steken op Spinazzola. Zonde, maar verdiend voor Italië. Het WK in de winter van 2022 dan maar? Met of zonder Martínez.

139 reacties

 • Dirk Wauman

  3 maanden geleden
  Ik lees hier dat wij tegen een goede ploeg nergens zijn!!! Brazilië vergeten (2-1) ? 2 x Engeland vergeten (1-0 + 2-0) ? Portugal vergeten (1-0) ? Frankrijk vriendschappelijk vergeten (4-3) ? Er wordt toch snel vergeten zo blijkt
 • Mie Van Gestel

  4 maanden geleden
  Eerst werder gelachen met de Franse en Nederlanders toen die uitgeschakeld werden, maar voor scheidsrechter Kuipers zal het volgens mij goed uitkomen,hij staat bij mij in pole-positie om de finale te fluiten.
 • Frederik Janssens

  4 maanden geleden
  Italië was niet anders dan tijd aan het rekken de laatse 15 minuten en de scheidsrechter liet maar begaan, hij moest altdij een gele kaart getrokken hebben. Maar als klein land worden wij Belgen altijd benadeeld tg het grotere land, dat flikken die scheidsrechters ons altijd. Was verschrikkelijk irritant de laatste 15 minuten. Grote komedianten die Italianen.
 • Albert Vroome

  4 maanden geleden
  Italië was beter, goed, beter, best 👍
 • Patrick Devogelaere

  4 maanden geleden
  Kevin De Brune en Jérémy Doku waren bij de les maar de rest had geen goesting en stond te slapen en te gapen
 1. Dante Vanzeir toont in HLN Sportcast begrip voor stevige kritiek Courtois: “Veel mensen onderschatten wat topsport teweeg kan brengen”
  Play
  HLN Sportcast
  7

  Dante Vanzeir toont in HLN Sportcast begrip voor stevige kritiek Courtois: “Veel mensen onderschat­ten wat topsport teweeg kan brengen”

  Thibaut Courtois haalde gisteren verschroeiend uit richting UEFA en FIFA. “Ze denken enkel aan het geld in hun zakken”. In een nieuwe HLN Sportcast bespreken Union-spits Dante Vanzeir en analist Marc Degryse Courtois’ uitspraken bij gastheer Jonas Decleer en kaarten ze na over de mislukte Final Four van de Rode Duivels.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.