De verdediging met Vertonghen, Alderweireld en Denayer maakte geen indruk op Degryse.
Volledig scherm
PREMIUM
De verdediging met Vertonghen, Alderweireld en Denayer maakte geen indruk op Degryse. © Photo News

“Je kan niet zomaar over die eerste helft gaan. Deze ervaren ploeg zou qua mentaliteit altíjd op niveau moeten zijn”

Rode DuivelsVoor- en nabeschouwingen over systemen en tactiek en posities: onze analist, Marc Degryse, denkt er na gisteravond het zijne van. “Kevin De Bruyne veegt alles van tafel. Deze wedstrijd wás Kevin De Bruyne. Al de rest is bijkomstig”, vertelt hij. Maar toch is Degryse na gisteren lang niet gerust, en al zeker niet over de verdediging.

11 reacties

 • Christophe catteeuw

  3 maanden geleden
  Vertongen wat was dat ? Een echte slak, en Denayer wou die eigenlijk wel spelen, elk sterk land heeft het gezien! Indd Alderweireld moet rusten.
 • Louis Jansen

  3 maanden geleden
  Marc Degryse brengt een perfecte analyse,maar naast Witsel en Vermaelen zou ik ook Boyata op rechts achter laten opdraven en Alderweireld wat rust gunnen
 • marc van de poel

  3 maanden geleden
  Een coach zonder goede spelers zal zelden super resultaten hebben, Paulette. Al is de luxe om De Bruyne en Hazard in te kunnen laten vallen wel een geweldige luxe. Maar het inbrengen van extra talent is ook niet altijd succesvol. Kijk maar naar Tottenham, op Antwerp vorig seizoen : Mourinho startte met al zijn grootste vedetten op de bank om het Antwerps varkentje even te wassen. In licht paniek bracht hij begin tweede helft 5 'vedetten' in, die het tij niet konden keren. Zo zie je maar.
 • Andy Staelens

  3 maanden geleden
  Inderdaad, Eden Hazard heeft ook bijgedragen. Ik zeg altijd al dat hij 3 spelers weghaalt en dan komt er ruimte natuurlijk. De traptechniek van De Bruyne en de onverzettelijkheid van Lukaku. Neem daar onzichtbare stofzuiger Witsel bij en je krijgt een heel andere ploeg. De ploeg uit de eerste 45 minuten was die van de jaren 1990 - 2010! Dezelfde mentaliteit. Dus daar gaan we terug naar toe binnen 10 jaar zeker.
 • JAN KENIS

  3 maanden geleden
  Vergeet Lukaku niet, zonder zijn acties had De Bruyne het ook niet kunnen doen. Ook bij het doelpunt van Kevin waren de broertjes Hazard meesterlijk.
 1. Lukaku komt in exclusief gesprek met Degryse nog eens terug op teleurstellend EK: “Italië heeft ons tactisch én voetbaltechnisch overklast. Vooral dat laatste deed pijn”
  Play
  RODE DUIVELS
  42

  Lukaku komt in exclusief gesprek met Degryse nog eens terug op teleurstel­lend EK: “Italië heeft ons tactisch én voetbal­tech­nisch overklast. Vooral dat laatste deed pijn”

  Onze huisanalist Marc Degryse had voor VTM NIEUWS een exclusief interview met Romelu Lukaku (28). Net als Eden Hazard enkele dagen geleden ging ook ‘Big Rom’ op één van de tribunes in het voetbalcentrum van Tubeke geen thema uit de weg. Hij praat openhartig over zijn droomtransfer naar Chelsea, naar eigen zeggen de enige club voor wie hij Inter zou verlaten.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. POLL. U zou graag Charles De Ketelaere aan het werk zien tegen Wit-Rusland
  Rode Duivels
  8

  POLL. U zou graag Charles De Ketelaere aan het werk zien tegen Wit-Rus­land

  Het WK-ticket voor Qatar is nagenoeg binnen. De grootste vedetten blijven aan de kant, maar dat betekent niet dat de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wit-Rusland van vanavond geen belang heeft. Wie kan zich in afwezigheid van Courtois, De Bruyne en andere Lukaku’s tonen in het vooruitzicht van de Final Four van de Nations League? U zou alvast graag De Ketelaere en Sambi Lokonga aan het werk zien.