Kevin De Bruyne als jong voetballertje, en nu als Rode Duivel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin De Bruyne als jong voetballertje, en nu als Rode Duivel. © Photonews/AFP

De jeugdjaren van Kevin De Bruyne, de wittekop waar je niet naast kon kijken: “Hij kon door zijn calimerogevoel ontploffen van boosheid”

Rode DuivelsNu wereldsterren, maar ooit gewoon jongetjes met dezelfde droom. Hoe begon de weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks ‘Toen de Duivels nog duiveltjes waren’ boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. We keren terug naar de jeugdjaren van Kevin De Bruyne (29), meer dan ooit dé draaischijf van de Rode Duivels. “Toen ik zijn internaatskamertje zag, was mijn eerste reactie: ‘Dit is erger dan de gevangenis.’” 

5 reacties

 • Ingrid Vansanten

  3 maanden geleden
  Top footballer en ook als mensKevin voor mij zijt gij superman
 • Patrick Vriends

  3 maanden geleden
  Heel grote meneer op en naast het veld super Kevin.
 • Eddy De Block

  3 maanden geleden
  ja wijn beiden ook superfan van Kevin, helemaal eens met Sven Stolk.
 • Sven Stolk

  1 jaar geleden
  Laat ons samenvatten dat alle Belgen blij zijn in het voetbal dat we nationaal zo een persoon hebben. Zo nuchter, zo sober en zo talentvol. Hij vult het in. Veel vedetten mogen op les bij hem wereldwijd. Einde van de rit is hij Kevin. Hij voetbalt zo graag. Zo een profvoetballer als hij heeft België nog nooit meegemaakt. Hij zou je oprapen op straat je valt. Dat bedoel ik.
 • Roger Deprez

  1 jaar geleden
  Hij wist toe al dat hij voetballer zou worden, niet een gemakkelijke jongen toen maar nu een voorbeeldige huisvader met plichtbewustheid.
 1. RECONSTRUCTIE. Kevin De Bruyne-dag in Kopenhagen: “Niet lullen, gewoon voetballen. Zo is hij altijd geweest”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  RECONSTRUC­TIE. Kevin De Bruy­ne-dag in Kopenhagen: “Niet lullen, gewoon voetballen. Zo is hij altijd geweest”

  Donderdag 17 juni 2021: voor eeuwig en altijd Kevin De Bruyne-dag in Kopenhagen. Iedereen vol lof. Maar KDB zelf? Die vond het “oké”. De mindset van de winnaar bij uitstek van de Rode Duivels. Een reconstructie van zijn dag in Denemarken. “Jullie mogen blij zijn, hoor. Mocht De Bruyne er niet zijn geweest, zou het somber zijn afgelopen voor de Belgen.”
 2. Onze man ging luisteren naar “hij die kraantjeswater in een Brunello di Montalcino van 2010 kan veranderen” (en had daar allerminst spijt van)
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Onze man ging luisteren naar “hij die kraantjes­wa­ter in een Brunello di Montalcino van 2010 kan veranderen” (en had daar allerminst spijt van)

  Een nieuwe EK-dag loopt stilaan op z’n einde voor de Rode Duivels. Onze watcher Niels Poissonnier trok vandaag naar het Proximus Basecamp in Tubize om er te luisteren naar wat Kevin De Bruyne te zeggen had na z’n gewéldige invalbeurt in Kopenhagen. “Minder dan tien dagen voor hij 30 wordt, is De Bruyne een oase van rust.”