;
Volledig scherm
PREMIUM
; © Reuters

“Ciao, gouden voetbalkinderen”: onze chef voetbal ziet hoe München terminus is voor gros van Gouden Generatie

Rode DuivelsHet is gedaan. Nog voor het enthousiasme goed en wel op gang was gekomen in België. De Rode Duivels waren in München niet fris, niet scherp, niet speels genoeg. De tand des tijds in deze selectie. Laatste halte in München.

50 reacties

 • Bart Van Gool

  4 maanden geleden
  Het zijn zo goed als altijd dezelfde landen die WK en EK spelen en dat is niet toevallig. Om EK of WK te spelen moeten er namelijk 4 factoren top zijn : de ploeg, de trainer, de media/analisten (om de pijnpunten aan te duiden) en niet te vergeten de supps. Bij ons is er maar een van die 4 top en dat is de ploeg. Wij hebben er met zijn allen voor gezorgd dat Martinez kon aanblijven na de mislukte WK deelname in Rusland door op de grote markt van Brussel te gaan staan met honderdduizenden.
 • Frankie Albert Goethals

  4 maanden geleden
  Voetbal is emotie, vreugde, verdriet, juichen, vloeken, ...de Rode Duivels hebben er allemaal voor gezorgd. Dus het was oké! Iedereen kon het beter dan Martinez volgens de commentaren. Dat is het leuke aan voetbal, iedereen denkt dat hij een kenner is én ze hebben allemaal gelijk. De ene hemelt Doku op, de ander breekt hem af. Wie heeft gelijk? Niemand! Dat is voetbal!
 • Hugo Wouters

  4 maanden geleden
  Maartje Nieuwboter, jij moet alles in de juiste contex zien. Ja een spits moet aangespeeld worden, maar vooral een spits moet zich aanspeelbaar opstellen, en daar gaat het mis met Lukaku, men moet zich zonder bal vrijlopen zodat jouw ploegmaten jou perfect kunnen aanspelen. Trouwens als hij een pass krijgt heeft hij moeite om de bal te controleren. Enkel als hij in de diepte aangespeeld wordt met veel ruimte voor hem is hij op zijn best en scoort hij ook regelmatig.
 • bartholomeus jaspers

  4 maanden geleden
  Dit verlies heeft te maken met de keuzes van Martinez : wat doe je in zo’n match met Chadli. Hij heeft duidelijk zijn chouchou’s. 1 oplossing : Martinez zijn C4 geven en MPH halen. Die had hier meer uitgehaald !
 • Rudi Met den Ancxt

  4 maanden geleden
  Gouden...bedoeld wordt overdreven rijke generatie
 1. Dante Vanzeir toont in HLN Sportcast begrip voor stevige kritiek Courtois: “Veel mensen onderschatten wat topsport teweeg kan brengen”
  Play
  HLN Sportcast
  7

  Dante Vanzeir toont in HLN Sportcast begrip voor stevige kritiek Courtois: “Veel mensen onderschat­ten wat topsport teweeg kan brengen”

  Thibaut Courtois haalde gisteren verschroeiend uit richting UEFA en FIFA. “Ze denken enkel aan het geld in hun zakken”. In een nieuwe HLN Sportcast bespreken Union-spits Dante Vanzeir en analist Marc Degryse Courtois’ uitspraken bij gastheer Jonas Decleer en kaarten ze na over de mislukte Final Four van de Rode Duivels.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 3. Ondanks goal De Ketelaere, zit álles tegen in deze Final Four: Rode Duivels ook tegen Italië onderuit
  Play
  Rode Duivels
  271

  Ondanks goal De Ketelaere, zit álles tegen in deze Final Four: Rode Duivels ook tegen Italië onderuit

  Het moest het toernooi worden van het eerherstel na dat teleurstellende EK, maar na Frankrijk ging het ook tegen Italië mis. Minder pijnlijk dan donderdag, maar daarom niet minder ontluisterend. Al moet gezegd dat er werkelijk niéts meezat. Lichtpuntje: de goal van De Ketelaere (2-1). Maar toch: snel vergeten, deze ‘Final Four’ van de Nations League. Eén troost: een bronzen verliezersmedaille hoeft niet opgehaald. Later op de avond pakte Frankrijk het goud na 2-1-winst tegen Spanje.