Axel Witsel viel na de wedstrijd tegen Denemarken in de armen van Lieven Maesschalck.
Volledig scherm
PREMIUM
Axel Witsel viel na de wedstrijd tegen Denemarken in de armen van Lieven Maesschalck. © BELGA

Axel Witsel is amper 5 maanden na zijn gescheurde achillespees helemaal terug: “In de achtste finale wil ik er helemaal staan”

Rode DuivelsNa de getuigenissen van zijn ploegmaats en vrienden, en de medische uiteenzetting over z’n gezwinde comeback: de protagonist zelf. Axel Witsel (32) in vier bedrijven. “Ik, een mirakel? Jullie zouden eens het werk moeten zien dat ik in die vijf maanden gedaan heb.”

2 reacties

 • Sebastien Fortier

  3 maanden geleden
  @philippe Lieven Maeschalck is voor elke sporter bereikbaar…ik zou zeggen neem een afspraak.
 • Philippe Vanbelleghem

  3 maanden geleden
  toch leuk om topsporter te zijn en goed behandeld te kunnen worden. Ik ben al sinds 2011 op de sukkel en het blijft maar duren .
 1. Red Flames-legende en Rode Duivels-analiste Heleen Jaques: “Veel staat of valt met komende matchen”
  Play
  Rode Duivels

  Red Fla­mes-legende en Rode Dui­vels-analiste Heleen Jaques: “Veel staat of valt met komende matchen”

  97 caps voor de Red Flames. Kampioen met STVV in 2010. Gespeeld - hard verdedigd vooral - in de Bundesliga, de Serie A, de Champions League en voor de mooiste clubs: Club Brugge, Anderlecht en Fiorentina. Erbij op het EK 2017. Maar nu wil Heleen Jaques (33) als jeugdcoördinator bij de KBVB en tv-analiste het vrouwenvoetbal verder op de kaart zetten. Een gewezen top-Flame met een stem over de huidige Rode Duivels: “De ontgoocheling na het EK zal nog altijd groot zijn en nog wel even blijven nazinderen, maar met een goeie match vanavond kunnen ze dat al deels achter zich laten. Veel staat of valt met de komende wedstrijden.”
 2. Puzzelwerk voor Roberto Martínez: volledig elftal Rode Duivels is niet meegereisd voor partij tegen Wit-Rusland
  Rode Duivels
  3

  Puzzelwerk voor Roberto Martínez: volledig elftal Rode Duivels is niet meegereisd voor partij tegen Wit-Rus­land

  Het belooft een experimenteel elftal te worden dat bondscoach Roberto Martínez morgen de wei instuurt tegen Wit-Rusland. Onze Rode Duivels missen namelijk een heel elftal aan belangrijke pionnen. Jongens als Kevin De Bruyne, Dries Mertens en Jérémy Doku moesten met blessures verstek laten gaan voor deze interlandbreak, terwijl onder meer ook Thibaut Courtois, Axel Witsel en Romelu Lukaku vroegtijdig mochten terugkeren naar hun respectievelijke clubs.
 1. ONS RAPPORT. “Hij deed het hoongelach van de fans verstommen”: aanvallend trio als uitblinkers, ook één defensieve steunpilaar onderscheidt zich
  PREMIUM
  Rode Duivels
  13

  ONS RAPPORT. “Hij deed het hoongelach van de fans verstommen”: aanvallend trio als uitblin­kers, ook één defensieve steunpi­laar onder­scheidt zich

  De Rode Duivels hebben Tsjechië met vlotte 3-0-cijfers opzij gezet. Vooral in de eerste helft voetbalde België offensief vrank en vrij, vandaar veel hoge scores in het aanvallende compartiment. Achterin heerst in ons rapport wat meer middelmaat, al wist één defensieve steunpilaar zich opnieuw te onderscheiden.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.